Η μάχη του τζελ

– O πόλεμος της χωρίστρας καλά κρατεί. Η μάχη έχει κορυφωθεί. Η τσατσάρα των 200 ευρώ του Άκη του Κορυδαλλού ωχριά μπροστά στα 2 ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα που αγγίζουν τις μονάκριβες τρίχες των δυο ανδρών, που κάθε ημέρα βρίσκονται σε ανοικτή συνομιλία με το θεό Νάρκισσο. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι με τον όρο Νάρκισσος αποδίδεται όλη η κατάσταση της λατρείας του ανθρώπου για τον ίδιο του τον εαυτό, η οποία εκδηλώνεται ως βαθιά γνώση, απόλυτος έρωτας και απέραντη ηδονή. Είναι κάτι σαν την ποιητική εκδοχή του αυνανιστή, ο οποίος, ελεύθερος από τις έγνοιες των σχέσεων και των δεσμεύσεων, βυθίζεται σε μια ακραία προσωπική ικανοποίηση μέσα σε συνθήκες απόλυτης αυτάρκειας. Το Μπρουτάλ Αγόρι πασχίζει να επανεκλεγεί, αφού στο νομό του, τη μια έδρα που θα πάρει το κόμμα του, διεκδικεί με πολλές πιθανότητες ο γνωστός ρουσφετολόγος καρδιολόγος του μέγα εραστή πρωθυπουργού, που δεν άφησε θηλυκή γάτα (σε αυτές εμπεριέχεται και η Ελλάδα) και τα εγκλήματα του πληρώνει κατά κύριο λόγο σήμερα ο ελληνικός λαός. Εμείς να του ευχηθούμε καλή επιτυχία, αφού στο δύσκολο έργο του να μεταβαίνει από νησί σε νησί, όλοι αντιλαμβάνονται τη συγκλονιστική προσπάθεια που καταβάλει να παραμείνει η χωρίστρα σταθερή και να καλύπτει με δεξιοτεχνία το άδειο λοφίο.

Εκατοντάδες (καλά μην υπερβάλουμε τώρα) από εσάς αναρωτηθήκατε για το πρόσωπο που ενσαρκώνει το Κεφαλονήτικο Άτι. Μα δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το μεγάλο ξενοδόχο που χαρίζει ψήφους και πασχίζει για να εκλεγούν οι φίλοι του στις εκάστοτε εκλογές της Ομοσπονδίας στην οποία συμμετέχει, μέσα από διάφορες θέσεις εδώ και πολλά έτη. Σκεπτόμενος αυτή τη μοναδική προσωπικότητα της ελληνικής ξενοδοχίας αναρωτήθηκα τι είναι διαχρονικά ο Νάρκισσος; Εκείνος που ηδονίζεται απλά και μόνο με το ότι υπάρχει; Ερεθίζεται με τη ζωή ανεξάρτητα από τις διαδικασίες και τις δεσμεύσεις. Αντιστρέφει, υποστρέφει και διαστρέφει το ζωτικό του ρεύμα; Γίνεται πομπός και δέκτης των σεξουαλικών του σκιρτημάτων και φαντασιώσεων; Όχι αυτά είναι πολύ λίγα για να μπορέσουν να εκφράσουν αυτή τη μοναδική φιγούρα στο χώρο των ξενοδόχων. Στο επόμενο η συνέχεια έτσι για να σας κρατάω σε αγωνία…

– Καλή Λευτεριά Μάρι

– Μπορεί να έβγαλαν πωλητήριο για το Hilton και ετοιμάζονται το αυτό να πράξουν για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης οι δυο μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι της χώρας, αλλά μάλλον θα περιμένουν αφού το κλίμα είναι εξαιρετικά δυσοίωνο τούτη την περίοδο για επενδύσεις. Σε καταγγελία της κλαδικής συλλογικής σύμβασης με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους προέβη χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Κύκλοι των ξενοδόχων αναφέρουν ότι εξ αιτίας της μείωσης της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος της χώρας (αρνητική δημοσιότητα λόγω οικονομικής κρίσης, απεργίες, επεισόδια, αντιγερμανικό κλίμα, ανυπαρξία προβολής στο εξωτερικό) τα ελληνικά ξενοδοχεία πουλάνε ήδη κάτω του κόστους, ενώ ταυτόχρονα το κλείσιμο της στρόφιγγας από τις τράπεζες έχει οδηγήσει τον κλάδο σε απόγνωση, εκατοντάδες ξενοδοχεία βρίσκονται στα πρόθυρα λουκέτου και χιλιάδες έτοιμα προς πώληση αφού η λειτουργία τους καθίσταται ζημιογόνος.

Επισημαίνεται ότι η Σ.Σ.Ε. των ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας που υπολογίζονται μαζί με τους εποχικούς σε 230.000 άτομα, την υπογράφει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Μετά την πάροδο τριμήνου από τη καταγγελία αν δεν επέλθει συμφωνία με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους για την υπογραφή νέας, αυτομάτως χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων καταργούνται όλοι οι κανονιστικοί όροι της, πλην αυτών που αφορούν : α) τον βασικό μισθό ή το βασικό ημερομίσθιο και β) το επίδομα τουριστικής εκπαίδευσης καθώς και το επίδομα προϋπηρεσίας.

Έκπτωτος ο μεγαλοκατασκευαστής

Επαναπροκηρύσσεται μαθαίνω ο διαγωνισμός της ΕΡΓΟΣΕ για το κομμάτι της νέας γραμμής του ΟΣΕ Κιάτο-Διακοφτό προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, αφού παρουσιάζονται προβλήματα με την υπάρχουσα σύμβαση με πάλαι ποτέ κολοσσό του χώρου των κατασκευών. Η αδυναμία χρηματοδότησης του έργου από τις τράπεζες προκάλεσε έμφραγμα στα οικονομικά της εν λόγω κατασκευαστικής με αποτέλεσμα όλο το έργο έως τη Ροδοδάφνη να καθυστερεί δραματικά και ο μεγαλοκατασκευαστής να κινδυνεύει να κηρυχθεί έκπτωτος. Μια και σας αναφέρω για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην εν λόγω περιοχή σας ενημερώνω ότι τον προσεχή Ιούλιο δημοπρατείται και η νέα γραμμή Ψαθόπυργος-Ρίο προϋπολογισμού 85 εκατ. ευρώ.

Ο πόλεμος για 122 εκατ. ευρώ

Στα μαχαίρια μαθαίνω ότι είναι οι όμιλοι Μπόμπολα και Κόκκαλη, εξ αιτίας του διαγωνισμού της ΕΡΓΟΣΕ για το Θριάσειο ύψους 122 εκατ. ευρώ, που αφορά τη δημιουργία γραμμών, κτιρίων, εγκαταστάσεων και υπηρεσιών logistics, όπως και τη σηματοδότηση του εκεί δικτύου. Στη Β’ φάση του σχετικού διαγωνισμού μειοδότησε η κοινοπραξία «Intrakat-Θεμέλη», όμως εξ’ αιτίας έλλειψης δικαιολογητικών τόσο της συγκεκριμένης κοινοπραξίας όσο και της δεύτερης (AEΓΕΚ-Ansaldo) -που εν τω μεταξύ αποσύρθηκε- όσο και της τρίτης J and P με την ιταλική Gema, η σχετική επιτροπή εισηγήθηκε να αναδειχθεί μειοδότης η τέταρτη κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-Αlstom. Όπως αντιλαμβάνεσθε «άναψαν» τα αίματα αφού πλέον οι δουλειές είναι λίγες και δεν μπορούν να γίνουν τα γνωστά «μοιράσματα της πίτας». Μου είπαν μάλιστα ότι προκειμένου να μην πάρουν τα σκάγια τη διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ανέθεσε εκ νέου στην επιτροπή να διακρίνει αν οι απουσίες ορισμένων δικαιολογητικών από την κοινοπραξία «Intrakat-Θεμέλη» ή την J and P με την Gema είναι επουσιώδης ή όχι. Το ματς όπως γίνεται εύκολα διακριτό θα έχει και συνέχεια…