• Ριπές

– Μετά το Athens Plaza μαθαίνω ότι επανέρχεται στο προσκήνιο η προοπτική πώλησης του Τιτάνια.

– Λέγεται ότι πέραν του Ομίλου Λασκαρίδη που η Eurobank ορέγεται εδώ και καιρό να είναι ο αγοραστής ή εκμισθωτήςτου King George ακούω ότι το ξενοδοχείο καλοβλέπει ο όμιλος Διβάνη.

-Βγαίνει οσονούπω στο αέρα ο διαγωνισμός για το κτίριο του πάλαι ποτέ υπουργείου Παιδείας στην Οδό Μητροπόλεως, ακίνητο που ανήκει στην εκκλησία της Ελλάδος. Ενδιαφέρονται Άραβες για το μεγαλοπρεπές αλλά χωρίς parking κτίριο, πελάτες που έχουν άγνοια κινδύνου για την τουριστική ανομβρία της πρωτεύουσας της Ελλάδας. Ή μήπως όμως ξέρουν κάτι που εμείς δεν γνωρίζουμε.

– Κώστας Μπαντουβάς πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο της Κρήτης, πρώην ιδιοκτήτης της Air Greece και ιδιοκτήτης του Cretan Holidays. Λεβέντης Κρητικός κατά τα άλλα. O σμπίρος μου είπε ότι βρίσκεται πίσω από την νεοσυσταθείσα Minoan Air η οποία ακούγεται ότι εκμίσθωσε έναντι πινακίου φακής από τον εφοπλιστή Σταμάτη Ρέστη τα 3 ελικοφόρα old fashion αεροσκάφη τύπου Fokker 50 (τέτοια αεροσκάφη χρησιμοποίησε στο παρελθόν τόσο η Air Greece όσο και η S.E.E.A. του Πηλαδάκη) για να «κατέβει» στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης τη φωτογράφησε ως τον μειοδότη της διαδικασίας.

– Αρχίζει το ματς με τον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

papadiamantis

  • NEWS

– Στα World’s best hotels 500″ το “Μ.Βρετανία”. Στη λίστα με τα 500 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου του περιοδικού Travel + Leisure συμπεριλαμβάνεται για μια ακόμη χρονιά, το 2012, το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Η λίστα του “World’s best hotels 500” διαμορφώνεται με βάση τη βαθμολογία της παγκόσμιας ομάδας δημοσιογράφων και συντακτών του περιοδικού, η οποία λαμβάνει υπόψη τα στοιχεία, που διαφοροποιούν ένα ξενοδοχείο από τους ανταγωνιστές τους, καθώς και τις υπηρεσίες, παροχές και προνόμια, που δεν πρέπει να χάσει ο πελάτης. Η γενική βαθμολογία του «Μεγάλη Βρετανία» ξεπερνά κάποια από τα πιο θρυλικά ξενοδοχεία του κόσμου, όπως το Hotel Adlon Kempinski στο Βερολίνο, το Four Seasons at Park Lane στο Λονδίνο, το Hotel Ritz στη Μαδρίτη και το Hotel Cipriani στη Βενετία. Το ιστορικό ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος περιγράφεται ως «ο ορισμός ενός μεγαλοπρεπούς ξενοδοχείου» στη λίστα του T+L, με την υπογράμμιση ότι από τότε που πρωτοάνοιξε τις πόρτες της για να υποδεχθεί τον πρώτο επισκέπτη το 1874, το «Μεγάλη Βρετανία» υπήρξε και συνεχίζει να είναι σημείο αναφοράς για την κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή της Αθήνας αλλά και όλης της Ελλάδας. Αποτελεί ένα εξαιρετικό πρότυπο για όλα τα διεθνή ξενοδοχεία, προσφέροντας αυθεντική πολυτέλεια και διαμονή σε όλα τα επίπεδα, αναφέρεται χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι το «Μεγάλη Βρετανία» αποτελεί ιδιοκτησία της εισηγμένης στο ΧΑ εταιρείας «Λάμψα», ενώ η διεθνής αλυσίδα Starwood Hotels and Resorts Worldwide Inc έχει τη λειτουργική διαχείριση…

– Στο στόχαστρο των Βουλγαρικών αρχών ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία. Παράνομη λειτουργία ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων στο χειμερινό θέρετρο της Βουλγαρίας Bansko, το οποίο κατακλύζεται τα σαββατοκύριακα του χειμώνα από Έλληνες, εντόπισε ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων της Βουλγαρίας, ζητώντας από τον τοπικό Δήμο την πάταξη αυτής της παράνομης δραστηριότητας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα εν λόγω ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία δεν έχουν άδεια γι αυτή τη δραστηριότητά τους και συνεργάζονται με καταλύματα χωρίς να δηλώνεται η διαμονή, με αποτέλεσμα, βεβαίως, να μη πληρώνουν φόρους στο βουλγαρικό δημόσιο. Επιπλέον, η αδήλωτη αυτή διακίνηση Ελλήνων ταξιδιωτών στο Bansko λειτουργεί αθέμιτα προς τις νόμιμες επιχειρήσεις, αφού εκτιμάται ότι οι τιμές είναι πολύ χαμηλές. Σύμφωνα με το εθνικό μητρώο του τουρισμού της Βουλγαρίας, στο Bansko νόμιμες είναι μόνο 4 αλλοδαπές τουριστικές επιχειρήσεις, δύο από τη Σλοβακία, μία από τη Δημοκρατία της Τσεχίας και ένα από τη Ρουμανία, που είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο. Όλες οι άλλες αλλοδαπές επιχειρήσεις στην περιοχή, λέει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων της Βουλγαρίας, είναι παράνομες. Τα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία, όπως καταγγέλλεται, διακινούν τους πελάτες τους σε συγκροτήματα διαμερισμάτων, που δεν έχουν επίσημη κατηγοριοποίηση και ουσιαστικά λειτουργούν παράνομα. Οι Έλληνες πράκτορες χρησιμοποιούν, επίσης, όπως αναφέρεται, διερμηνείς, οδηγούς και δασκάλους του βουνού χωρίς άδεια, σε αντίθεση με τους ομολόγους τους στη Βουλγαρία, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στην τουριστική οικονομία της χώρας. Ο δήμαρχος του Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων της Βουλγαρίας Γκεόργκι Ικονόμοφ δήλωσε ότι οι καταγγελίες θα διερευνηθούν και θα γίνει ότι προβλέπει η νομοθεσία. Η Επιτροπή Προστασίας του Καταναλωτή, εξάλλου, γνωστοποίησε ότι θα αναλάβει δράση εναντίον των επιχειρήσεων και των καταλυμάτων, που δεν είναι ταξινομημένα βάσει του βουλγαρικού δικαίου. …