– Δύσκολο έως αδύνατη φαντάζει η σύσταση της νέας εταιρείας Μάρκετιγκ, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας ΕΟΤ και ΣΕΤΕ, για τη νέα τουριστική χρονιά, τουλάχιστον όπως πληροφορούμαστε από πηγές του υπουργείου. Το μεγάλο αγκάθι, όπως αυτό περιγράφεται εκ των έσω, είναι το Μάρκετιγκ και ποιος θα το κάνει…Σε κάθε περίπτωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εξέλιξη στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς και μέσα από τον ΣΕΤΕ υπάρχει απογοήτευση για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

– Σε ρόλο Κόφι Ανάν γνωστός ξενοδόχος επιχείρησε να βρει τη χρυσή τομή χρησιμοποιώντας ως πολιορκητικό κριό το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος ως το μόνο θεσμικό σύμβουλο του κράτους να πιέσει τη Βασίλισσα Όλγα να προχωρήσει την εταιρεία. Λέγεται ότι αυτό έγινε την περασμένη Τρίτη το πρωί και επίσης ακούγεται ότι υπήρξε ένα modus vivendi αναφορικά με τη δημιουργία ενός πιο light σχήματος που θα αποφασισθεί ποιες ενέργειες marketing θα αναλάβει η νέα εταιρεία. Έως ότου όμως υπάρξει modus operandi βλέπω να περνά αρκετός καιρός. Άλλωστε πηγή μου στο Μαξίμου μου είπε ότι μόλις έμαθε ο Σαμαράς ότι ουσιαστικά ο ΕΟΤ θα βάζει τα πολλά λεφτά και ο Σύνδεσμος κατά κύριο λόγο τις φιλοξενίες και τις μετακινήσεις αντιμετώπισε εκ νέου πρόβλημα στο μάτι του, αφού το ταμείο είναι μείον. Άλλη πηγή μου στο Αττικό Νοσοκομείο πάντως μου είπε ότι η επέμβαση στο μάτι του πρωθυπουργού δεν είχε 100% επιτυχία. Άσχετο θα μου πείτε αλλά αφού το ήξερα όφειλα να σας το πω.

– Τσίνησε ο Καραχάλιος και δεν δέχθηκε τη θέση του γ.γ. στον ΕΟΤ. Οι όποιες αλλαγές οφείλουν να γίνουν άμεσα αφού δεν υπάρχει Δ.Σ. και δεν κινείται φύλο στον Οργανισμό. Μήπως όμως αυτό έχει να κάνει και με το ότι δεν υπάρχει euro τσακιστό ; Ίδωμεν

– 3 Σεΐχηδες ψάχνουν νησιά σε Αιγαίο και Κορινθιακό

– Καλά νέα μαθαίνω για τον «Πελοποννησιάρχη» Πέτρο θα σας τα πω next week.

– Εξαιρετικά καλό το spot της Κρήτης στο Travel Channel. Καλή ενέργεια από τον Αρναουτάκη

– Μια και μιλώ για περιφέρειες. Για πιο λόγο παραιτήθηκε η Άννα Ροκόφυλλου από τη θέση της στην Περιφέρεια Αττικής. Μήπως για τα αίσχη του portal ;

Παραμένει η διαφθορά

Μπορεί η οικονομική κρίση να μείωσε το «φακελάκι», ωστόσο η διαφθορά στο Δημόσιο συνεχίζεται, με τους δήμους, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες να διατηρούν σταθερά την πρωτιά στη λίστα κακοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την όγδοη ετήσια έκθεση του γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, ο μεγαλύτερος αριθμός των υποθέσεων με επίορκους υπαλλήλους προέρχονται από υπηρεσίες με οικονομικές συναλλαγές.

Ειδικότερα, στο γραφείο του κ. Ρακιντζή, το 2011 κοινοποιήθηκαν 1.900 πρωτοβάθμιες πειθαρχικές αποφάσεις μονομελών και συλλογικών πειθαρχικών οργάνων. Απʼ αυτές οι 1.245 αφορούσαν τον στενό δημόσιο τομέα, (δημόσιες υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα, δήμοι και περιφέρειες) και οι 655 ΔΕΚΟ και οργανισμούς.

Συνολικά ο επιθεωρητής εξέτασε 1.403 υποθέσεις και παρέπεμψε στον εισαγγελέα 393. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν 608 υποθέσεις για διαφθορά σε εφορίες και άλλες οικονομικές υπηρεσίες, 162 για κρούσματα στον τομέα της Υγείας, 122 υποθέσεις σε πολεοδομίες και 83 υποθέσεις σε ασφαλιστικά ταμεία.

Ακολούθως ο κ. Ρακιντζής άσκησε συνολικά 13 προσφυγές κατά τελεσίδικων πειθαρχικών αποφάσεων και 186 ενστάσεις (ποσοστό 9,8%) κατά αποφάσεων συλλογικών ή μονομελών πειθαρχικών οργάνων, οι οποίες αφορούσαν στον στενό δημόσιο τομέα.

Σε φάση απόγνωσης τα κάμπινγκ

Σε κατάσταση αποσύνθεσης κινείται η κλάδος των κάμπινγκ στην Ελλάδα το 2012. Μετά από ένα πολύ καλό 2011 η κίνηση της αγοράς των κάμπινγκ θυμίζει τις ημέρες του 1991 (πρώτος πόλεμος στον Περσικό) όπου είχε «παγώσει» η μετακίνηση τουριστών. Και δεκάδες επιχειρήσεις ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο. Η δραματική πτώση των κρατήσεων έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν άμεσα 12 εκατ. διανυκτερεύσεις την τρέχουσα περίοδο συγκριτικά με το περυσινό έτος. Η συρρίκνωση στις πωλήσεις αγγίζει τα επίπεδα του 80%, ενώ την ίδια ώρα ο κλάδος καλείται να αντιμετωπίσει περισσότερα από 90 παράνομα λειτουργούντα κάμπινγκ ανά την Ελλάδα καθώς και τη μεγαλύτερη μάστιγα της αγοράς που ακούει στο όνομα «ελεύθερο κάμπινγκ» που έχει γονατίσει τις 314 νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επιχειρηματιών Κάμπινγκ (Π.Ε.Ι.Ε.Κ) Κώστας Παπαδόπουλος αφενός η ανυπαρξία Ελέγχων από τον ΕΟΤ και την τουριστική αστυνομία και αφετέρου η απληστία των δήμων που δέχονται την ελεύθερη κατασκήνωση έχουν βάλει ταφόπλακα στις νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις οι οποίες λόγω της πρωτοφανούς ύφεσης απειλούνται με λουκέτο.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο η πολιτεία αγνοεί τον κλάδο των κάμπινγκ αφού εκκρεμεί από το 2007 η υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος για τον εκσυγχρονισμό του κλάδου σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.