Ριπές:

Ποιος κορυφαίος επιχειρηματίας τα έχει πάρει με τις ζημίες που έχει το πολυτελές του ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας και απειλεί να το κλείσει !

Επίσης μήπως ο ίδιος επενδυτής καλοβλέπει ξενοδοχείο της αθηναϊκής Ριβιέρας και θέλει να εγκαταστήσει καζίνο ; Δεν είναι κακή ιδέα πιστέψτε με.

Μη με κατηγορείται ως ομοφοβική. Εναντίον της πουτανιάς είμαι -κυρίως όταν δεν πληρώνεται- όχι εναντίον των gay. Έχω και πολλούς και καλούς φίλους και τους στηρίζω. Κάποιοι έχουν έλλειψη χιούμορ…

Εγώ βλέπω ότι Αστέρας και Ελληνικό πάνε πακέτο στον ίδιο. Διαβάστε παρακάτω για το Ελληνικό.

Γιατί η Βασίλισσα Όλγα δεν πήγε στο δείπνο της Herald Tribune και κάτι μου λέει ότι δεν θα πάει στη σημερινή Ομιλία ; Μήπως γιατί η εφημερίδα δεν την στήριξε στο ταξίδι της στις ΗΠΑ ; Παρεμπιπτόντως στο δείπνο δεν πήγε ούτε ο Λουδοβίκος ο 14ος, ούτε ο κουμπάρος Μηταράκης.

Ριζικές αλλαγές αναμένονται στην παρουσία του ΕΟΤ στις ΗΠΑ αφού υπήρξε απογοήτευση από την τουριστική ηγεσία όπως έμαθα.

Τι θα γίνει με το Λονδίνο. Θα υπάρξει επικεφαλής εν όψει εκθέσεως ;

Colpo Grosso από τη Minoan

Σε κολοσσό της αγοράς των τουριστικών γραφείων της Μεγάλης Βρετανίας τείνει να μετατραπεί η Minoan Group, η εταιρεία που πρόσφατα εντάχθηκε στο fast track για την επένδυση στο Λασίθι. Σύμφωνα με πληροφορίες η βρετανική εισηγμένη πρόκειται να διεισδύσει ιδρύοντας καταστήματα shop in a shop στον ισχυρότερο Οργανισμό παροχής υπηρεσιών της Γηραιάς Αλβιόνας αποκτώντας 1.000 διαδραστικά υποκαταστήματα και με δυνατότητες μεταφοράς τουλάχιστον 500.000 Βρετανών τουριστών εντός της προσεχούς διετίας, σε συνδυασμό με τα 100 περίπου τουριστικά γραφεία, που έχει ήδη αποκτήσει στη Σκωτία και τη Βόρειο Αγγλία. Την ίδια ώρα η βρετανική εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το προσεχές φθινόπωρο τις χωματουργικές εργασίες για το προαναφερθέν επιχειρηματικό σχέδιο Ιτανός Γαία στη Σητεία δαπάνης 267,7 εκατ. ευρώ. H Minoan Group γίνεται εύκολα διακριτό ότι δίδει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα μολονότι ήδη μόνο για μελέτες και συντήρηση γραφείων στη χώρα μας έχει δαπανήσει το ποσό των 40 εκατ. ευρώ περίπου την τελευταία 17ετία.

Αντίστοιχης εμβέλειας ταλαιπωρία τα αίτια της οποίας αναζητούνται κυρίως στην γραφειοκρατία φαίνεται ότι έχει διέλθει η εταιρεία Lokros για το έργο Atalanti Hills στη Φθιώτιδα αφού έχει δαπανήσει εδώ και 6 έτη το ποσό των 22 εκατ. ευρώ. Κατά πληροφορίες το project της Φθιώτιδας, που χρηματοδοτεί το fund Εuropa Capital μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός, αναμένει την ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Αταλάντης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας. Επίσης σε 10-12 περίπου μήνες προβλέπεται η έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οριοθέτηση και έγκριση ΠΟΤΑ με προεδρικό διάταγμα και η έγκριση της Μελέτης των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Κολεγιές για Ελληνικό

Ουάου αρχίζει ο τζόγος ! Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις διενεργούνται αυτές τις ημέρες με φόντο την έκταση φιλέτο του Ελληνικού. Σύμφωνα με τις πάντα διασταυρωμένες πληροφορίες μου οι 4 παίκτες που έχουν περάσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για το Ελληνικό συγκροτούν συμμαχίες και όπως όλα δείχνουν το πολύ 2 προσφορές θα υπάρξουν στην τελική φάση των δεσμευτικών προσφορών της διαδικασίας. Τούτη την περίοδο διενεργείται ένας οργασμός επαφών νομικών γραφείων και αντιπροσωπειών των ομίλων με στόχο της κατάθεση ολοκληρωμένων και συμφερουσών προτάσεων. Ως γνωστόν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού έχουν προχωρήσει η ισραηλινή Elbit, η Qatar Real Estate Investment Corporation (θυγατρική του πανίσχυρου οικονομικά κρατικού Fund του Κατάρ), η βρετανική L and R Properties (χαρακτηρίζεται ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη στον τομέα της διαχείρισης κτιριακών συγκροτημάτων με παρουσία σε χώρες όπως η Βρετανία, η Ιρλανδία, η Ουκρανία και ο Παναμάς) και η ελληνική Lamda Development του ομίλου Λάτση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες φαίνεται προδιαγεγραμμένη η συμμαχία της Qatar Real Estate Investment Corporation και της L and R Properties. Άλλωστε σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία του Qatar εισήλθε μετοχικά με ποσοστό άνω του 50% στο αρκετών δις. δολαρίων έργο της βρετανικής L and R στον Παναμά, project που έχει αναγερθεί σε παλαιά αμερικανική βάση. Γνώστες της αγοράς ομιλούν για προχωρημένες επαφές μεταξύ των δυο πλευρών, ενώ στο σχήμα φέρεται να συμμετέχει και η Lamda Development αφού όπως φαίνεται η L and R πρόκειται να συνεργαστεί με τον όμιλο Λάτση και για την έκταση της ΕΤΑΔ στην Αφάντου Ρόδου δεδομένου ότι έχουν κατέλθει στη σχετική διαγωνιστική διαδικασία. Προς ώρας Άγνωσται αι βουλαί της ισραηλινής εταιρείας Elbit της οποίας το real estate αποτελεί ένα από τους βασικούς κλάδους δραστηριοποίησης της που, μεταξύ άλλων, αναπτύσσει ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα. Θυγατρική της είναι η Plaza Centers, η οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι οι «μνηστήρες» του Ελληνικού διεκδικούν να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο της «Ελληνικό Α.Ε.» στην οποία και έχει μεταβιβαστεί το ακίνητο επιφάνειας 6,2 εκατ. τετραγωνικών μέτρων, το οποίο και θα αξιοποιηθεί μέσα από το επιχειρηματικό σχέδιο του οριστικού αναδόχου. Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το ακίνητο του παλαιού αεροδρομίου, η προς εκμετάλλευση έκταση περιλαμβάνει ένα παραθαλάσσιο μέτωπο μήκους 3,5 χιλιομέτρων, και ανεκμετάλλευτες εκτάσεις γης.

Είναι πολλά τα δάνεια Άρη

Με 220 εκατ. ευρώ χρέη το Ερρίκος Ντυνάν δύσκολα θα βρει αγοραστή αναφωνούν παράγοντες της αγοράς όταν μάλιστα η χρηματιστηριακή αξία και των τεσσάρων εισηγμένων ιδιωτικών νοσοκομείων δεν ξεπερνά αθροιστικά σήμερα τα 175 εκατ. ευρώ. Όπως μου μετέφερε ο σμπίρος μου υπάρχουν ήδη 2 υποψήφιοι παίκτες για την αγορά του νοσοκομείου και λέγεται ότι θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδας που ανέλαβε χρηματοοικονομικός σύμβουλος, μόνο αν τα δάνεια δεν ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ. Υπογραμμίζεται ότι ήδη όσοι ξένοι και εγχώριοι όμιλοι έχουν προσεγγιστεί έχουν «ανάψει κόκκινο» στο Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν. λόγω του υπερβολικού δανεισμού. Αλλά και το υπουργείο Υγείας -που πιέζει για λύση και όχι να οδηγηθεί η επιχείρηση σε εκκαθάριση- «κόπτεται» να μην μείνουν στον δρόμο τα 1.000 άτομα που αποτελούν το προσωπικό του νοσοκομείου τα οποία παραμένουν για 5-7 μήνες απλήρωτα ανάλογα με τη θέση. Επισημαίνεται ότι η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου λόγω των χρεών του Ντυνάν απειλεί με διαγραφή τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (κύριο μέτοχο του νοσοκομείου) στον οποίο υπέβαλλε πρόσφατα την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου ο Ανδρέας Μαρτίνης που διοικούσε το νοσοκομείο. Μια ακόμη γκρίζα σκιά που ίσως αποτελέσει τροχοπέδη στη διαδικασία πώλησης του υπερχρεωμένου νοσοκομείου είναι το γεγονός ότι μέλος της επιτροπής του Ε.Ε.Σ. για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν είναι πρόσωπο για το οποίο εκκρεμεί η δίκη του για αρχαιοκαπηλία.