Μήπως έχουμε γυρίσει στο Μεσαίωνα ; Μας ψεκάζουνε και δεν το ξέρουμε ;

Μόνο έτσι εξηγείται αυτές τις ημέρες η πολιτική στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν βλέπουν ότι με μαθηματική ακρίβεια η χώρα πάει στη δραχμή, ενώ τα αντανακλαστικά της μετά από τόσα χρόνια ευζωίας είναι αδρανή…

– Λέει η μία στην άλλη. Καλέ άρρωστη είσαι. Για ποιο λόγο μπαινοβγαίνει συνεχώς ο γιατρός στο σπίτι σου. Απαντά η «άρρωστη». Γιατί βρε πόλεμο έχουμε και μπαίνει διαρκώς στο σπίτι σου ο στρατηγός ;

– Ήταν λάθος της Βασίλισσας Όλγας να πραγματοποιήσει την πρώτη της Συνέντευξη Τύπου ημέρα Παρασκευή όταν τα φύλλα σχεδόν έχουν κλείσει. Εκείνη απώλεσε καλύτερη παρουσίαση των θέσεων της στον τύπο και δυσαρέστησε δικαίως καλό μας συνάδελφο που σχολίασε την επιλογή της.

– Μια και αναφέρομαι στην Όλγα Κεφαλογιάννη να σας πω ότι θα συναντηθεί σήμερα, στις 16:30 στο γραφείο της, στο υπουργείο Τουρισμού, με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force), Horst Reichenbach ο οποίος τα είπε χθες με τον επίσης Ρεθεμνιώτη και «λάτρη» της Τζοβάνας Φραγκούλη Κωστή Χατζηδάκη.

– Την λένε «105 Α.Ε.» και είναι αυτή που υπέβαλλε την πρόταση για την ανέγερση ξενοδοχείου και παραθεριστικών κατοικιών στην ίο. Πρόκειται για επένδυση στην οποία θα δοκιμαστεί το χωροταξικό στον τουρισμό. Επίσης μια ακόμη είχε υποβληθεί από τον Business Oriented Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλιώτιδος Αμβρόσιο. Τις υπόλοιπες 4 προστάσεις μπορείτε να τις πληροφορηθείτε από το σοφό Tourism Lobby των εκ Χανίων ορμόμενων τεκνών.

– Δεν το περίμενα ακόμη και τα ξενοδοχεία του Ομίλου Ιωάννου να κάνουν μερική στάση πληρωμών προς του προμηθευτές. Η κρίση βαθαίνει

– Απών από την ημερίδα που διενήργησε χθες το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο για την ανάπτυξης του Real Estate στην Ελλάδα ο πρόεδρος του Invest In Greece Άρης Συγγρός. Όχι ότι θα σήμαινε και τίποτα η παρουσία του απλά ήταν ο πρώτος ομιλητής και έκανε αρνητική εντύπωση στους Ρώσους καλεσμένους. Ίσως πάλι ήθελε να τους περάσει το μήνυμα μην επενδύσετε στην Ελλάδα. Δεν το ξέρω τι να σας πω. Για να δούμε τώρα τι θα κάνει ο Στέφανος που ανέλαβε τα ηνία στο συγκεκριμένο φορέα.

– Μια και μιλάμε για τον Στέφανο (απόφοιτο του Χάρβαρντ), δεν ξέρω πόσο σπουδαίοι και πόσο περήφανοι αισθάνονται όλοι αυτοί που τελείωσαν το γνωστό αμερικανικό πανεπιστήμιο, γνωρίζοντας ότι εκεί πλέον διδάσκει ο Jeffrey, ποιο γνωστός ως ΓΑΠ.

Τις μετακινήσεις με ελικόπτερο φαίνεται ότι αποφάσισε να σταματήσει η οικογένεια Λάτση διακόπτοντας οριστικά την λειτουργία του ιδιωτικού ελικοδρομίου της εταιρείας “Ι.Σ. Λάτση” στην Εκάλη. Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 70 όταν ο καπετάν Γιάννης Λάτσης αποφάσισε να αγοράσει ένα ιδιωτικό αεροσκάφος για τις μετακινήσεις του ίδιου, των στελεχών του και της οικογένειας. Από τότε έως τώρα η οικογένεια χρησιμοποιούσε ιδιωτικά αεροπλάνα, απαραίτητο εργαλείο στη δουλειά τους, λόγω των συνεχών ταξιδιών που υποχρεώνονται να κάνουν, αλλά και ελικόπτερα για τις εντός Ελλάδος μετακινήσεις, καθώς κάποιες από τις θαλαμηγούς της διαθέτουν ελικοδρόμιο. Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία Ι.Σ. Λάτση είχε αιτηθεί την διακοπή λειτουργίας του ελικοδρομίου από τον Ιούλιο, ωστόσο η απόφαση του διοικητή της ΥΠΑ εκδόθηκε πρόσφατα (ΦΕΚ2814/Β/17.10.12).

Ο «Επενδυτής» το αποκάλυψε πρώτος έχοντας αφήσει και υπονοούμενα στο παρελθόν. To deal έγινε. Aegean Airlines και Olympic Air εις σάρκαν μίαν με την δεύτερη να γίνεται θυγατρική της πρώτης. Η ελληνική επιτροπή ανταγωνισμού δεν πρόκειται να αντιδράσει αφού από την 1η Νοεμβρίου επίσημα η Cyprus Airways ανακοινώνει την έτι περαιτέρω είσοδο της στην ελληνική αγορά άρα δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού γεγονός που φαίνεται ότι το γνωρίζει και η Κομισιόν. Το πρόβλημα, αν υπήρχε, θα εντοπιζόταν στην αγορά εσωτερικού και τώρα λύνεται, ενώ για την αγορά του εξωτερικού δεν τίθεται θέμα αφού οι συγχωνευόμενες εταιρείες μαζί διαθέτουν ποσοστό που δεν υπερβαίνει το 20% της συνολικής πίτας. Αύριο Πέμπτη στις 13.00 θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας. Την προσεχή εβδομάδα,, οι δυο εταιρείες πρόκειται να ανακοινώσουν πτήση κοινού κωδικού για Λάρνακα, αφού σταματά η συνεργασία στο συγκεκριμένο δρομολόγιο Olympic Air-Cyprus Airways. Να υπενθυμίσω ότι οι δυο εταιρείες, μετά την απόρριψη από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. της περυσινής επιχειρούμενης συγχώνευσης έχουν ήδη προβεί, μεταξύ άλλων, σε πτήσεις κοινού κωδικού για Σόφια, Μάντσεστερ, Βελιγράδι, Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο, Χανιά, Μαδρίτη, Λονδίνο, Παρίσι κ.α. γεγονός που υποδηλώνει ότι η συνεργασία είχε προχωρήσει από καιρό. Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ γίνεται εύκολα διακριτό ότι οι δυο εταιρείες έχουν εναρμονισμένες πολιτικές δρομολογίων ούτως ώστε να μην συγκρούονται τα συμφέροντα τους ενώ εδώ και καιρό έχουν μεταξύ τους και εμπορικές συμφωνίες στην πώληση εισιτηρίων (interlines). Προς ώρας επίσης η Aegean Αirlines δεν φεύγει από την κεφαλαιαγορά μολονότι το κόστος παραμονής στο Χ.Α. αγγίζει το ποσό του 1 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ο κλάδος της αποκατάστασης των ασθενών και οι εξωσωματικές γονιμοποιήσεις θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσει αυτός των κέντρων αποκατάστασης νεφροπαθών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργο Τσακίρη, στο πλαίσιο παρουσίασης μελέτης για την ανάπτυξη του κλάδου, το ποσό που μπορεί να εισπραχθεί εντός της προσεχούς 3ετίας αγγίζει τα 400 εκατ. ευρώ. Να το δω και να μην το πιστέψω δηλαδή ότι μέχρι το τέλος του 2012 θα έχουμε νομοσχέδιο και θα τρέξει το πολυπόθητο όνειρο μεγαλογιατρών και ξενοδόχων.

-Η παρακάτω πληροφορία, ενδεχομένως και να αντανακλά στο επίπεδο της ιατρικής της χώρας. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το πρώτο ασφαλιστικό ταμείο που στέλνει ασφαλισμένους του στο εξωτερικό είναι το ΤΣΑΥ σε ποσοστό 20% της πελατείας τους. Δηλαδή οι Έλληνες γιατροί δεν έχουν εμπιστοσύνη ούτε στον εαυτό τους.

-Λίγοι ίσως γνωρίζουν ότι τον Ιούλιο του 2012, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης ορίστηκε αναπληρωτής Διοικητής στα Συμβούλια Διοικητών του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (EBRD) και τον περασμένο Αύγουστο Διοικητής στο Συμβούλιο των Διοικητών της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης της Μαύρης Θάλασσας.