Στα 13 εκατ. ευρώ ανέρχεται το συσσωρευμένο έλλειμμα στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, σύμφωνα με το πόρισμα εταιρείας ορκωτών ελεγκτών που μελετά τον ισολογισμό του Οργανισμού, το οποίο παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο. Όπως αναφέρουν οι πηγές μου, στο πόρισμα δεν προσδιορίζεται το πώς προέκυψαν οι ευθύνες οι οποίες θα αναζητηθούν από τελευταίους γ. γ. και προέδρους του ΕΟΤ. Άρχισαν τα όργανα λοιπόν και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε εξελίξεις…

Βέβαια στις εξελίξεις καταγράφεται και η σύγκρουση του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Νίκου Καραχάλιου με τον πρόεδρο Κων/νο Ζήκο που ήλθε εντόνως στο προσκήνιο την περασμένη Παρασκευή στο περιθώριο της Philoxenia. Τη σκυτάλη πήρε αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος, ο οποίος δεν παρέστη στο Δ.Σ. της περασμένης Δευτέρας που ανεβλήθη και αναμένεται να ορισθεί νέο.

Αλλαγές

Αλλάζουν δυο διευθυντές του ΕΟΤ μέχρι την Παρασκευή, πιλοτικές αλλαγές που υιοθετούν μετακινήσεις υψηλόβαθμων στελεχών σε άλλους τομείς και τούμπαλιν. Στο πλαίσιο αυτό λέγεται ότι οι κυρίες Άντζελα Βαρελά και Παρασκευή Γκόλφη μετακινούνται σε Επιθεώρηση και Ποιοτικό Έλεγχο αντίστοιχα. Ακούγεται δε ότι η Διεύθυνση Διαφήμισης θα μείνει κενή έως ότου βρεθεί στέλεχος από άλλο δημόσιο φορέα, που θα έλθει με μετάταξη.

Οργανόγραμμα

Από το νέο έτος θα τεθεί σε εφαρμογή το οργανόγραμμα του νέου ΕΟΤ που είναι σχεδόν έτοιμο και όπως μου είπαν έχει συνταχθεί από Νομικό Σύμβουλο της υπουργού Τουρισμού, ενώ αναμένεται να υπάρξουν «εγχύσεις» από παρεμβάσεις που θέλει να υλοποιήσει ο Νίκος Καραχάλιος ούτως ώστε ο Οργανισμός να είναι παραγωγικότερος. Ο σμπίρος μου μάλιστα μου είπε ότι ο «θεατρόφιλος» -και γιατί όχι «θεατρολάγνος»- γενικός έχει ριζοσπαστικές ιδέες, αναφορικά με τη λειτουργία του ΕΟΤ οι οποίες, αν προχωρήσει το σχέδιο του υπουργείου να μεταφερθεί ο Οργανισμός στην Οδό Πειραιώς σε «οικονομικότερο» κτίριο, φτάνουν σε σημείο να μη χρειάζεται να κτυπούν ούτε κάρτα οι υπάλληλοι.

Γαβράς

Ο γνωστός σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς θα έχει την καλλιτεχνική επίβλεψη των Apps για κινητά για την Αθήνα που παρουσιάζει σήμερα η Βασίλισσα Όλγα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Όπως μου είπαν θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα με κάθε τρόπο.

Βασίλισσα

Μια και αναφέρθηκα στην υπουργό Τουρισμού έμαθα ότι είναι στεναχωρημένη με την τροπή που πήρε το θέμα του flash mob. Ειδικά με το ζήτημα των δαπανών, που για πρώτη φορά ήταν σε τόσο χαμηλό επίπεδο -ενώ εκείνη ανέβηκε στο Λονδίνο χωρίς συμβούλους και φιλοξενήθηκε σε σπίτι- υπήρξε εμφανώς κατευθυνόμενη υστερία. Εξ’ όσων γνωρίζω έκανε το παν για να εξοικονομηθούν χρήματα και δέχθηκε κτύπημα κάτω από τη ζώνη. Την άποψη μου για το flash mob σας την είπα την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν θα επανέλθω.

Αποφάσισα λοιπόν να την χαροποιήσω λίγο με ένα ανέκδοτο.

Ο γιος έρχεται από τον κήπο ενθουσιασμένος και λέει στη μαμά του.

Γιος: Μαμά μαμά, ήμουν στου κοτέτσι έξω και είδα τον κόκορα να «πηδά» (sic) 10 φορές.

-Η έκπληκτη και μάλλον απογοητευμένη Μαμά αναφωνεί : Τρέχα να το πεις στον Πατέρα σου

Γιος: Μπαμπά μπαμπά, ήμουν στου κοτέτσι έξω και είδα τον κόκορα να «πηδά» 10 φορές. Και μου είπε η μαμά να σου το πω.

Μπαμπάς: Να σε ρωτήσω παιδί μου. Πηδούσε την ίδια κότα ;

Γιος: Όχι. Κάθε φορά διαφορετική

Μπαμπάς: Τρέχα να το πεις στη μαμά σου…

Σημείωση: Η πληροφορία ότι ο Κόκορας έφερε το παρατσούκλι Τατσόπουλος δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

 

Hilton

Να κλείσω με ένα επιχειρηματικό (όχι ανέκδοτο, μολονότι το να κάνεις Business αυτή την περίοδο φαντάζει ως τέτοιο) παρασκήνιο. Μετά το King George, που πέρασε στο όμιλο Λασκαρίδη (ο οποίος τείνει να γίνει εθνικός ευεργέτης), λέγεται ότι στις ανακατατάξεις του ξενοδοχειακού χάρτη της Αθήνας θα ακολουθήσει η πώληση (αυτή τη φορά) του εμβληματικού χαρακτήρα ξενοδοχείου Hilton και μάλιστα εντός του 2013. Ίδωμεν…