Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στην επιχειρηματικότητα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί εστιάζει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, στον Alpha 98,9, ο Σωτήρης Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, το οποίο αριθμεί 18.000 μέλη, που επιχειρούν στη μεταποίηση, στο εμπόριο και στις υπηρεσίες.

«Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις είναι μεγάλες, είναι εξαγωγικές. Η Λάρισα είναι πρώτη σε εξαγωγές στην Ελλάδα και δημιουργούμε προϊόντα προστιθέμενης αξίας για την Ευρώπη και όλο τον κόσμο», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Σωτήρης Γιαννακόπουλος.

«Αυτό που θέλουμε εμείς είναι στήριξη στην επιχειρηματικότητα, στήριξη στη μεταποίηση και τώρα που ζούμε αυτόν τον εφιάλτη του ενεργειακού κόστους μείωση και αυτονομία, δηλαδή φωτοβολταϊκά στη στέγη. Κάνουν οι επιχειρήσεις αίτημα για να συνδεθούν και η ΔΕΔΔΗΕ λέει ότι δεν έχουν δίκτυο. Τα δίκτυα πήγαν σε εκείνους που θέλουν τα επενδυτικά. Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην ελληνική παραγωγή, στη μείωση και στην αυτονομία του ενεργειακού κόστους. Να γίνει βιώσιμη η ελληνική παραγωγή», τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας. «Το 85% των επιχειρήσεων είναι εκτός τραπεζών», προσθέτει, επισημαίνοντας ότι αρκετές επιχειρήσεις ενδέχεται να βάλουν “λουκέτο”.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/ntigrintakis-11-09-22