Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για τις προκλήσεις στις οποίες καλούνται να αντεπεξέλθουν οι επιχειρήσεις, καθώς και για την πρόσβασή τους στον τραπεζικό δανεισμό μιλά, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Σωτήρης Γιαννακόπουλος, πρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας.

«Η μεταποίηση δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα, η βιοτεχνία και η βιομηχανία, στο ενεργειακό κόστος και απ’ ό,τι ξέρουμε το 80% των τροφίμων που καταναλώνουμε εισάγονται. Αρα έχουμε πολλή ανάγκη να στηρίξουμε αυτή την παραγωγική διαδικασία της χώρας με χαμηλή ενέργεια. Θα πρέπει να στηριχθεί με προτεραιότητα το ενεργειακό κόστος. Εμείς ζητάμε σαν Επιμελητήριο Λάρισας την αυτονομία στην ενέργεια», τονίζει ο Σωτήρης Γιαννακόπουλος.

«Οι επιχειρήσεις στη Λάρισα αντιμετωπίζουν πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα δυσκολίας πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό. Ο τραπεζικός δανεισμός δίνεται στις επιχειρήσεις που δεν έχουν ανάγκη από δανεισμό. Το 85% των επιχειρήσεων είναι έξω από το τραπεζικό σύστημα», επισημαίνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/sotiris-giannakopoylos-ston-2