Τη σύλληψη της συζύγου του Έλληνα πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη , ζήτησαν οι οι αστυνομικές αρχές της Βραζιλίας. Το πτώμα του πρέσβη βρέθηκε απανθρακωμένο σε αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τοπικό μέσο της χώρας ζητήθηκε ακόμη η σύλληψη τριών ατόμων, μεταξύ των οποίων ο στρατιωτικός αστυνομικός Sergio Gomes Moreira Filho, και δύο ακόμη συνεργών, των οποίων οι ταυτότητες δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Ο άνδρας αυτός, φέρεται να είναι ο άνθρωπος με τον οποίο η Φρανσουάζ Αμοιρίδη διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση.

Η αστυνομία της Βραζιλίας εκτιμά τώρα πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης φέρεται να δολοφονήθηκε στο σπίτι συγγενών του στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου διέμενε και μετά να τον έβαλαν στο αυτοκίνητο που βρέθηκε την Πέμπτη καμένο κάτω από γέφυρα κοντά σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, στην περιοχή Νόβα Ιγουατσού.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας αναχωρεί για τη Βραζιλία, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες των βραζιλιάνικων Αρχών για τον πρέσβη της Ελλάδας, Κυριάκο Αμοιρίδη.

Ακόμα, επιβεβαιώθηκε, κατόπιν επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας με το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας, πως το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου της πόλης του Ρίο, στο οποίο βρέθηκε απανθρακωμένη σορός, είχε ενοικιαστεί, προ ημερών, από τον Έλληνα πρέσβη στη Μπραζίλια.