rodos1Τέλη Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν τα δύο λεωφορεία της ΡΟΔΑ που θα εκτελούν το δρομολόγιο από την Ακαντιά προς το κέντρο της πόλης καθώς έληξε ο διαγωνισμός για την προμήθειά τους.

Πρόκειται για δύο λεωφορεία τα οποία θα είναι κανονικού μεγέθους και όχι mini-bus τα οποία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΡΟΔΑ, κ. Δημήτρη Καρατζιά, ευελπιστούν ότι θα ξεκινήσουν να κάνουν τα δρομολόγια λιμάνι-κέντρο της πόλης, περί τα τέλη Ιουνίου. Πρόκειται για προμήθεια ύψους 350 χιλιάδων ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Από τον διαγωνισμό αναδείχθηκε η Εταιρία Κοντέλης από την Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι, το δρομολόγιο αυτό, βρισκόταν στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής εδώ και καιρό καθώς κρίθηκε επιβεβλημένο ώστε να εξυπηρετεί τους επιβάτες των πλοίων από το εμπορικό λιμάνι .

Επίσης, στόχος είναι να αποσυμφορήσει το κέντρο από την κίνηση των αυτοκινήτων και κυρίως να “ανακουφίσει” το πρόβλημα της στάθμευσης, μεταξύ άλλων και στην περιοχή της Κολώνας κατά τις βραδινές ώρες, αφού ξένοι και ντόπιοι θα μπορούν να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στο πάρκινγκ της Ακαντιάς ή δίπλα στα σφαγεία και να παίρνουν το λεωφορείο για να πηγαίνουν στο κέντρο και, στη συνέχεια, για να επιστρέφουν.

Πρόκειται, λοιπόν, για δύο λεωφορεία τα οποία έχουν σύγχρονες προδιαγραφές, όπως πρόσβαση για να μετακινούνται ΑμΕΑ, είναι αυτόματα και η χωρητικότητά τους είναι 34 καθήμενοι και 52 όρθιοι.

Επιπλέον, προς το τέλος του τρέχοντος μηνός αναμένεται να μπουν στην κυκλοφορία οι δύο «φυσούνες» που ενοικιάζει η ΡΟΔΑ, όπως και πέρυσι ενώ, σύμφωνα με τον κ. Καρατζιά, θα διεξαχθεί πρόχειρος διαγωνισμός για την αγορά από την Επιχείρηση δύο τέτοιου είδους λεωφορείων, μια και κρίθηκε ότι εξυπηρετούν τη Ρόδο, τα οποία και αναμένεται να δρομολογηθούν περίπου σ’ ένα μήνα.

.