Τις προτάσεις των μελών του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας για τα προβλήματα που δημιουργεί το ισχύον νομικό πλαίσιο λειτουργίας των Δημοτικών επιχειρήσεων εκμετάλλευσης Ιαματικών πηγών μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, ζητά σε σημερινή του ανακοίνωσή ο Σύνδεσμος. Σκοπός είναι οι παρατηρήσεις να συμπεριληφθούν στη διαμόρφωση πρότασης του Συνδέσμου για την τροποίησή του νομικού πλαισίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

<<Είναι γνωστά σε όλους μας τα προβλήματα που δημιουργεί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στην λειτουργία των Δημοτικών επιχειρήσεων εκμετάλλευσης Ιαματικών πηγών. Τα προβλήματα αυτά κρατούν καθηλωμένες τις δημοτικές επιχειρήσεις καθώς καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο των Διοικητικών Συμβουλίων που πασχίζουν καθημερινά να παράσχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και να παράγουν πλούτο όταν, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, καλούνται να πραγματοποίησαν τις προσλήψεις προσωπικού και τις προμήθειες τους , σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο των Ο.Τ.Α.

Έτσι αφαιρείται από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις η οποιαδήποτε δυνατότητα ευελιξίας και προσαρμογής στις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ.Γιάννης Καραγιάννης και τα μέλη της Εκτελεστικής αποφάσισαν να αναθέσουν στην έγκριτη νομικό κ.Ντορέττα Αλεξίου:

α) την διαμόρφωση πρότασης για τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των δημοτικών επιχειρήσεων εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών (προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που απαιτεί ο κλάδος του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας)

β) την διαμόρφωση πρότασης για την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΣΔΙΠΕ,

Παρακαλούμε έως τις 20 Ιανουαρίου να έχουμε τις προτάσεις-παρατηρήσεις σας για τα προβλήματα που δημιουργεί το ισχύον νομικό πλαίσιο λειτουργίας των Δημοτικών επιχειρήσεων εκμετάλλευσης Ιαματικών πηγών με όποια νομική μορφή και αν λειτουργείτε π.χ Μονοπρόσωπες ΑΕ, Κοινωφελής και άλλες. >>