Σύσκεψη ενόψει του νέου νομοθετικού πλαισίου για τα υδατοδρόμια συγκάλεσε ο Δήμος Ιωαννιτών με τη συμμετοχή θεσμικών και επιχειρηματικών φορέων, για τη χωροθέτηση υδατοδρομίου στην Παμβώτιδα.

Στόχος είναι η άμεση χωροθέτηση και η υλικοτεχνική προετοιμασία ώστε το υδατοδρόμιο να είναι έτοιμο ταυτόχρονα με τις νομοθετικές αλλαγές.
Το σχέδιο θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα και θα προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία κεντρικού υδατοδρομίου που θα επιτρέπει τη σύνδεση της πόλης και με το εξωτερικό.

Το υδατοδρόμιο θα τονώσει την τουριστική κίνηση

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ τόνισε ότι βούληση του Δήμου είναι να ξεκινήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται καθώς “θεωρούμε ότι η λειτουργία υδατοδρομίου αποτελεί παρέμβαση ζωτικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης”.

Ο Σπύρος Σουρέλης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, τόνισε μεταξύ άλλων στην σύσκεψη ότι “η λειτουργία υδατοδρομίου θα φέρει κόσμο υψηλού εισοδήματος. Θα λειτουργήσει συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με τις υπόλοιπες μεταφορικές υποδομές”.