«Η Κυκλαδική Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων, συνιστά στους επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων που ανήκουν στους 25 Συλλόγους – μέλη της, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί όταν τους επισκέπτονται ή τους τηλεφωνούν διάφοροι διαφημιστές ή πωλητές. Για να παραπλανήσουν τους επιχειρηματίες, συνήθως δεν αναφέρουν ότι είναι διαφημιστικές ή εκδοτικές εταιρείες, αλλά αναφέρουν ότι είναι από υπηρεσίες ή ευρωπαϊκούς ή κοινοτικούς ή άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ή ευρωπαϊκά προγράμματα ή ενημερωτικούς οδηγούς.
Αυτές τις μέρες τηλεφωνούν –συνήθως με απόκρυψη τηλεφωνικού αριθμού- τάχα για ενημέρωση σε επαγγελματικούς οδηγούς. Αναφέρουν υποτιθέμενες συνεργασίες με γνωστές εταιρείες του ιντερνέτ, με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα από τους ξενοδόχους-καταλυματίες.
Προσοχή, μην συμφωνήσετε σε τίποτα και μην χάνετε το χρόνο σας δίνοντας τους πληροφορίες για το κατάλυμά σας, προτού επικοινωνήσετε με το Σύλλογό σας. Ζητήστε τους το τηλέφωνό τους για να τους καλέσετε εσείς αργότερα καθώς και το φορολογικό τίτλο της εταιρείας τους και το ΑΦΜ του. Κατόπιν καλέστε μετά το Σύλλογό σας ή την Ομοσπονδία ή το Επιμελητήριο, για πληροφορίες.
Πρόκειται συνήθως για απατεώνες που χρεώνουν ανύπαρκτες υπηρεσίες. Μην πέσετε θύματα τους.»

Πηγή: cyclades24