Χωρίς μεταβολές, όπως όλα δείχνουν, θα είναι και φέτος τα τέλη κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι όσοι επιλέξουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο που έχει εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως 122 γρ./χλμ., αφού αυτά τα μοντέλα από την 1η Ιανουαρίου του 2021 επιβαρύνονται ελάχιστα με τέλη κυκλοφορίας.

Χαμηλά Τέλη Κυκλοφορίας θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά μετά την 1η Ιανουαρίου 2021 όποτε και εφαρμόστηκε το νέο πρότυπο μέτρησης WLTP.

Οι υπόλοιποι με οχήματα που εκπέμπουν πάνω από 122 γρ/CO2 θα πληρώσουν Τέλη Κυκλοφορίας ανάλογα με τις εκπομπές CO2.

Η φετινή ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας συμπίπτει με την επικείμενη μεγάλη αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του Δακτυλίου, όπου θα κινούνται ελεύθερα μόνο τα οχήματα Euro 6, ηλεκτρικά, υβριδικά, φυσικού αερίου και εργοστασιακού υγραερίου, με εκπομπές CO2 έως 120 γρ./χλμ.

Η ανάρτηση στο Taxisnet για τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2022 των οχημάτων δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης αναμένεται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων όπως και κάθε χρόνο θα μπορούν να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2022 έως τα τέλη Δεκεμβρίου είτε μετρητοίς είτε χρησιμοποιώντας κάποια πιστωτική κάρτα που επιτρέπει την εξόφλησή τους από 9 έως και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μπορούν να απαλλαγούν με την ηλεκτρονική κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας, πραγματοποιώντας άρση ακινησίας όταν δημοσιευθεί η σχετική ρύθμιση που θα αφορά στην χρήση του 2022.