Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει την υποχρεωτική απαίτηση καραντίνας που ισχύει επί του παρόντος για μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα, καθώς και για στενές επαφές με μολυσμένα άτομα.

«Μετά από σύσταση του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, η κυβέρνηση καταργεί την απαίτηση για καραντίνα εισόδου επειδή δεν θεωρείται πλέον απαραίτητη για τον έλεγχο των λοιμώξεων», δήλωσε το νορβηγικό υπουργείο Υγείας.

Το Νορβηγικό Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας έχει επισημάνει ότι οι ταξιδιώτες που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού αποτελούν μόνο το 7% του συνολικού αριθμού των ατόμων που εισήλθαν στη χώρα. Εν τω μεταξύ, το 4% από αυτά ήταν κρούσματα μόλυνσης.

Ως εκ τούτου, δεδομένου ότι ο κανόνας της καραντίνας επί του παρόντος έχει ελάχιστη έως καθόλου σημασία όσον αφορά την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού. Και από σήμερα 26 Ιανουαρίου, θα επιτρέπεται η είσοδος στη Νορβηγία σε όλους τους μη εμβολιασμένους και μη αναρρωμένους ταξιδιώτες χωρίς να χρειάζεται να τηρούν την απαίτηση καραντίνας.

Ωστόσο, τονίστηκε ότι οι ταξιδιώτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν αναρρώσει από τον ιό εξακολουθούν να απαιτείται να κάνουν ένα προκαταρκτικό τεστ.

Αντίθετα, οι ταξιδιώτες που έχουν λάβει όλες τις απαιτούμενες δόσεις εμβολίου, καθώς και εκείνοι που έχουν αναρρώσει από τη νόσο COVID-19, δεν απαιτείται να ακολουθούν πρόσθετους κανόνες εισόδου.