Σύνταξη: tourismtoday

Στις πωλήσεις εισιτηρίων για τουριστικά αξιοθέατα με αιχμάλωτα κητώδη, δελφίνια, όρκες και φάλαινες, βάζει τέλος η Thomas Cook.

Η διαδικτυακή εταιρεία διακοπών έχει αφαιρέσει τις πωλήσεις για αξιοθέατα με αιχμάλωτα δελφίνια, όρκες και φάλαινες.

Η εταιρία έχει προχωρήσει περαιτέρω αφαιρώντας εγκαταστάσεις όπου κρατούνται σε αιχμαλωσία δελφίνια και φάλαινες.

Τα σχόλια πελατών του Thomas Cook δείχνουν ότι οι καταναλωτές είχαν ανησυχίες για τα δελφίνια σε αιχμαλωσία.

Η αλλαγή πολιτικής προβλέπει ότι η εταιρία θα επικεντρωθεί σε εμπειρίες άγριας παρακολούθησης για φάλαινες και δελφίνια στο δικό τους περιβάλλον.

Ο διευθύνων σύμβουλος Άλαν Φράνς δήλωσε: «Θέλουμε να προσφέρουμε εμπειρίες μόνο όταν είμαστε σίγουροι ότι συνάδουν με τα πρότυπα καλής μεταχείρισης και δεν βασίζονται στην ταλαιπωρία των ζώων».

«Λάβαμε την απόφαση να προσφέρουμε μόνο εμπειρίες άγριας παρακολούθησης για φάλαινες και δελφίνια για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να βιώσουν αυτά τα έξυπνα και κοινωνικά ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον.

«Βλέπουμε μια ισχυρή επιστροφή στις κρατήσεις μετά την πανδημία, αλλά και μείωση της ζήτησης για δραστηριότητες που βλάπτουν το περιβάλλον ή τα ζώα.

«Οι πελάτες μας ενδιαφέρονται για αυτά τα θέματα και είμαστε περήφανοι που συντονιζόμαστε με τις επιθυμίες τους. Ήταν μια εύκολη απόφαση για να την πάρει κάποιος».

Ο Thomas Cook είπε ότι η κίνηση «είναι μέρος της ενσωμάτωσης χιλιάδων δραστηριοτήτων και αξιοθέατων της διαδικτυακής εταιρείας στην πλατφόρμα της που θα επιτρέψει στους πελάτες να κάνουν κράτηση για ημερίδες και περιηγήσεις σε όλο τον κόσμο».

Η κα Katheryn Wise, στέλεχος του World Animal Protection, , δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Thomas Cook θα σταματήσει να πουλά χώρους αιχμαλωτισμένων δελφινιών ως μέρος της νέας της πολιτικής για την καλή διαβίωση των ζώων.

Είναι υπέροχο να βλέπεις την ταξιδιωτική εταιρεία να ακούει τους πελάτες της και να αναγνωρίζει ότι η ψυχαγωγία με αιχμάλωτα δελφίνια δεν είναι τίποτα άλλο από τη βαναυσότητα των ζώων που παρουσιάζεται ως οικογενειακή διασκέδαση.