Σύνταξη: tourismtoday.gr

Μετά την ανακοίνωση της Google την περασμένη εβδομάδα ότι διέκοψε τις διαφημίσεις της στη Ρωσία, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει διακόψει «τη συντριπτική πλειονότητα των εμπορικών δραστηριοτήτων στη Ρωσία». Η διακοπή, περιλαμβάνει:

  • Διαφημίσεις στις ιδιοκτησίες και τα δίκτυα της παγκοσμίως για όλους τους διαφημιζόμενους με έδρα τη Ρωσία.
  • Νέες εγγραφές στο Cloud.
  • Λειτουργία πληρωμών για τις περισσότερες υπηρεσίες.
  • Λειτουργίες δημιουργίας εσόδων για τους θεατές του YouTube στη Ρωσία.

Ωστόσο οι δωρεάν υπηρεσίες της Google όπως η «Αναζήτηση», το «Gmail» και το «YouTube» εξακολουθούν να λειτουργούν στη Ρωσία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι, οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων σε χώρες που γειτνιάζουν με την Ουκρανία μπορούν να αναφέρουν στο «Επιχειρηματικό Προφίλ» τους εάν προσφέρουν δωρεάν ή με έκπτωση καταλύματα για πρόσφυγες.

Οι τοπικές επιχειρήσεις μπορούν επίσης να δημοσιεύουν στο Εταιρικό προφίλ τους στην «Αναζήτηση» και στους «Χάρτες» για να προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες και βοήθεια σε πρόσφυγες από την Ουκρανία.

«Καθώς συγκεντρώνουμε αυτές τις πληροφορίες τις επόμενες εβδομάδες, θα δώσουμε τη δυνατότητα στους χρήστες να βρίσκουν γρήγορα αυτά τα μέρη στην Αναζήτηση και στους Χάρτες», ανέφερε η Google σε δήλωση της.

Η απόφαση της Google έρχεται καθώς ορισμένες εταιρείες ταξιδιών και τεχνολογίας περιορίζουν τις υπηρεσίες τους στη Ρωσία.

Τόσο ο όμιλος Expedia όσο και η Booking Holdings έχουν σταματήσει να πωλούν ταξίδια από και προς τη Ρωσία.
Οι GDSs Sabre, Amadeus και Travelport έχουν αφαιρέσει τους ναύλους από τη ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot από τα συστήματα τους.

Εν τω μεταξύ, η Airbnb έχει αναστείλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία και τη Λευκορωσία και προσφέρει δωρεάν βραχυπρόθεσμη διαμονή για έως και 100.000 Ουκρανούς πρόσφυγες.
Επιπλέον, σε ένα κίνημα σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι κάνουν κράτηση ακινήτων στην Ουκρανία ως τρόπο αποστολής χρημάτων στους οικοδεσπότες.