Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Άμστερνταμ κλείνει σύντομα την πόρτα των καφέ κάνναβης (coffee shops) στους τουρίστες, όπως αποκάλυψε η δήμαρχος του Femke Halsema.

Η δήμαρχος είπε στους συμβούλους ότι υπάρχει μια ανησυχητική αλληλεξάρτηση μεταξύ του εμπορίου μαλακών και σκληρών ναρκωτικών, ενώ τόνισε ότι τα χρήματα από το επικερδές εμπόριο κάνναβης μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε σκληρά ναρκωτικά.

«Πολλά από τα μεγάλα προβλήματα στην πόλη τροφοδοτούνται από την αγορά κάνναβης, από την ενόχληση που προκαλεί ο τουρισμός ναρκωτικών μέχρι το σοβαρό έγκλημα και τη βία, τόνισε η Femke Halsema.

Η απαγόρευση των πωλήσεων σε τουρίστες είναι μια περιορισμένη παρέμβαση και το πρώτο βήμα προς τη ρύθμιση».

Στοιχεία πρόσφατης έρευνας δείχνουν ότι μόνο 66 από τα συνολικά 166 καφέ κάνναβης, στο Άμστερνταμ επαρκούν για την τοπική ζήτηση.

Σύμφωνα με την δήμαρχο, η επιβολή απαγόρευσης είναι το καλύτερο μέτρο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η αγορά κάνναβης θα συνεχίσει να είναι διαχειρίσιμη.

Η πόλη στην Ολλανδία έχει επίσης ξεκινήσει μια εκστρατεία κατά του street dealing. Προειδοποιητικές πινακίδες και οικοδεσπότες, ενημερώνουν τους τουρίστες σχετικά με τους κινδύνους από το street dealing στο Άμστερνταμ, ενώ αυξημένη είναι η παρακολούθηση στους δρόμους με κάμερες.

Οι αρχές στην Ολλανδία προσπαθούν συνεχώς να επιβάλουν αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση του τρέχοντος προβλήματος αφού η χώρα είναι μεταξύ των πιο αγαπημένων προορισμών στην Ευρώπη.