Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε το τέλος της απόδειξης εμβολιασμού κατά της Covid για τους εισερχόμενους διεθνείς ταξιδιώτες.

Η άρση θα τεθεί σε ισχύ στις 11 Μαΐου, ημερομηνία που θα λήξει και ο χαρακτηρισμός της πανδημίας ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

Το μέτρο της επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ισχύει από τότε που οι ΗΠΑ άνοιξαν ξανά τα σύνορα πριν από σχεδόν 18 μήνες.

«Χαιρετίζουμε τη διοίκηση για αυτό το σημαντικό βήμα που είναι συνεπές με αυτό που η ταξιδιωτική βιομηχανία και οι ειδικοί στη δημόσια υγεία έχουν ενθαρρύνει εδώ και μήνες», ανέφερε η Ένωση Ταξιδιών των ΗΠΑ.

«Η δράση για την άρση της απόδειξης εμβολιασμού απομακρύνει ένα σημαντικό εμπόδιο για πολλούς ταξιδιώτες παγκοσμίως. Αυτό θα προχωρήσει τη βιομηχανία και τη χώρα μας μπροστά», πρόσθεσε σε σχετική ανακοίνωση.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι δεν θα απαιτεί πλέον από ταξιδιώτες εκτός ΗΠΑ που εισέρχονται στη χώρα «μέσω χερσαίων λιμένων εισόδου και τερματικών σταθμών πορθμείων να εμβολιάζονται πλήρως κατά του Covid-19 και να παρέχουν σχετικές αποδείξεις εμβολιασμού κατόπιν αιτήματος».

Ο κ. Χάρι Χέιστινγκς, συν-διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Ocean Florida, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για όλους τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου στις ΗΠΑ καταργείται από τις 11 Μαΐου 2023.

Οι ΗΠΑ είναι μια από τις τελευταίες χώρες που εγκατέλειψαν την απαίτηση εμβολιασμού. Η άρση αυτών των περιορισμών είναι μια εξαιρετικά ευπρόσδεκτη κίνηση και σηματοδοτεί μια μεγάλη μέρα για την ταξιδιωτική βιομηχανία».