Αποφασισμένη να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα αστυνόμευσης στην Μύκονο και επιβολής του νόμου, δηλώνει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

“Είναι βασική προτεραιότητα για την εύρυθμη λειτουργία του νησιού, το οποίο αποτελεί τη “βιτρίνα” της Ελλάδας στο εξωτερικό”, τονίζει χαρακτηριστικά η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά -παρουσία και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Αριστείδη Ανδρικόπουλου- τόνισε ότι θα υπάρξει ειδικός σχεδιασμός για την αστυνόμευση στην Μύκονο, τόσο κατά την τουριστική περίοδο, όσο και για τους χειμερινούς μήνες.

Για την υλοποίηση του νέου πιο αποτελεσματικού επιχειρησιακού σχεδίου, η υπουργός ανακοίνωσε ότι ενισχύεται περαιτέρω η αστυνομική δύναμη στο νησί -ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ήταν πλήρως ενημερωμένη τόσο για την κατάσταση που επικρατεί στη Μύκονο, όσο και για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο Δήμαρχος Μυκόνου.

Ο κ.Κουκάς ανέφερε στην υπουργό και το θέμα της λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος Μυκόνου και στην ανάγκη προμήθειας νέου σύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος για τα αστικά συμβάντα.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνάντησή μου με την κ.Γεροβασίλη, δηλώνει ο δήμαρχος Μυκόνου. Αν και μόλις ένα μήνα στη θέση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, φάνηκε να γνωρίζει σε βάθος τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία και πιστεύω ότι άμεσα θα δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες αλλαγές, προκειμένου το αίσθημα ασφάλειας να επιστρέψει και πάλι στο νησί μας”.