Η Carnival Corporation ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τέσσερα νέα κρουαζιερόπλοια το 2020 σε τέσσερα από τα εμπορικά σήματα της. Τα τέσσερα νέα σκάφη είναι τα Iona για την P&O Cruises UK, Enchanted Princess της Princess Cruises, Mardi Gras για την Carnival Cruise Line και Costa Firenze της Costa Cruises.

Όταν η Iona θα ενταχθεί στον στόλο της P & O Cruises τον Μάιο, θα γίνει το πρώτο πλοίο που λειτουργεί με LNG. Το σκάφος θα ταξιδέψει από το Σαουθάμπτον αποκλειστικά στα Νορβηγικά Φιορδ κατά την εναρκτήρια περίοδο με αναχωρήσεις όλη την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2020. Τα χειμερινά της δρομολόγια θα είναι προς τα Κανάρια, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Η Enchanted Princess θα κάνει το ντεμπούτο της για την Princess Cruises, το καλοκαίρι και θα ταξιδέψει στη Μεσόγειο. Από την 1η Ιουλίου στη Ρώμη, θα ξεκινήσει μια σειρά μεσογειακών κρουαζιέρων για το καλοκαίρι και το φθινόπωρο πριν την επανατοποθέτηση στο Φορτ Λόντερντεϊλ τον Νοέμβριο για δρομολόγια προς την Καραϊβική για τη χειμερινή περίοδο.

Το Costa Firenze έχει προγραμματιστεί για να κάνει το ντεμπούτο του τον Οκτώβριο. Είναι το δεύτερο πλοίο της Costa που κατασκευάστηκε ειδικά για την αγορά της Κίνας, με θεματικά εστιατόρια, καραόκε και πάρτι με εκπλήξεις και δώρα που απονέμονται κάθε 10 λεπτά.

Ένα άλλο σκάφος που δημιουργεί ενθουσιασμό στη βιομηχανία κρουαζιερόπλοιων είναι το Mardi Gras της Carnival, το οποίο έχει προγραμματιστεί για παράδοση το Νοέμβριο. Καινοτόμο θα παρουσιάσει πρωτοποριακές εμπειρίες όπως το πρώτο κυματοθραύστη στη θάλασσα. Όταν κάνει το ντεμπούτο του, το πλοίο θα πραγματοποιεί όλο το χρόνο 7ήμερες κρουαζιέρες της Καραϊβικής από το Πόρτ Κανάβεραλ.

“Προσβλέπουμε στην παράδοση τεσσάρων ακόμα θεαματικών πλοίων, τα οποία θα προσφέρουν στους επισκέπτες μας τα πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά και ανέσεις και θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε τη φήμη μας για την παροχή μεγάλων διακοπών για κρουαζιέρες”, δήλωσε ο επικεφαλής των επικοινωνιακών υπηρεσιών της Carnival Corporation Roger Frizzell.