Διάταγμα για την κατάργηση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Rostourism και τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της στο υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης,  υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, καταφέρνοντας, όπως εκτιμούν ειδικοί, τη χαριστική βολή στην ήδη βαθιά πληγωμένη τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Σύμφωνα με το διάταγμα η απόφαση αυτή πραγματοποιήθηκε προκειμένου να βελτιωθεί η δημόσια διοίκηση και να ενισχυθεί η ανάπτυξη του τουρισμού.

Σημειώνεται ότι η Rostourism ιδρύθηκε το 2004 και υπάγεται άμεσα στην κυβέρνηση, ενώ λάμβανε χρηματοδότηση για τη λειτουργία και την υλοποίηση του έργου του από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

Σοβαρό πλήγμα για τον τουρισμό

Η διακοπή της λειτουργίας της ομοσπονδιακής υπηρεσίας Τουρισμού, συμπίπτει με μία, ούτως ή αλλιώς, άσχημη περίοδο για το ρωσικό τουρισμό, εξαιτίας των κυρώσεων εναντίον της χώρας μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η αγορά εκτιμά ότι η νέα αυτή εξέλιξη θα αποθαρρύνει περαιτέρω τους Ρώσους να ταξιδεύουν εκτός των τειχών της χώρας, καθώς δεν θα έχουν τη δυνατότητα για εύκολη και γρήγορη παροχή βοήθειας σε περίπτωση ανωτέρας βίας.