Το ποσό των 41,1 εκατ. ευρώ αντλεί το ελληνικό δημόσιο από την πώληση τεσσάρων από τα έξι ακίνητα στο εξωτερικό, τα οποία βγήκαν προς πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ.

Τα 27,4 εκατ. εξ αυτών εισπράττονται από την πώληση της πρεσβευτικής κατοικίας στο Λονδίνο στην εταιρεία Richard Deitz & Marina Nacheva. Την ίδια ώρα, το οικόπεδο στη Λευκωσία αγόρασε η Tofarco Limited έναντι 8,3 εκατ. ευρώ, ενώ το κτίριο στις Βρυξέλλες δόθηκε στην Home Invest Belgium έναντι 3,2 εκατ. ευρώ. Επίσης, πωλήθηκε το κτίριο στο Βελιγράδι στην KM6 Consortium για 2,1 εκατ. ευρώ.

Για την ολοκλήρωση της πώλησης απαιτείται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ για το ακίνητο στη Λευκωσία απαιτείται και η άρση του προσωρινού διατάγματος του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Λευκωσίας.

Για τα ακίνητα στην Τασκένδη και τη Λιουμπλιάνα, το ΔΣ αποφάσισε την εκ νέου προκήρυξη διαγωνισμού εντός 15 ημερών.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα εμφανίζεται ο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης, ο οποίος τόνισε ότι η συστηματική και διαφανής δουλειά του Ταμείου, αποδίδει καρπούς.

Εν τω μεταξύ, έως τις 15 Μαΐου θα μπορούν οι επενδυτές να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις μαρίνες Αλίμου, Ν. Επιδαύρου, Ύδρας και Πόρου, των οποίων τα δικαιώματα χρήσης παραχωρούνται για 40 χρόνια.