taipedΤο ποσό των 400 εκατ. ευρώ θα επιχειρήσει να αντλήσει το ΤΑΙΠΕΔ από τιτλοποίηση ακινήτων, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να προσελκύσει τις πολυπόθητες επενδύσεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα, μεταδίδει το Bloomberg.

Το ΤΑΙΠΕΔ θα πουλήσει μετοχές μιας εταιρείας που έχει στη διάθεσή της περίπου 300 ακίνητα -καταστήματα λιανικής, γραφεία, αλλά και ακίνητα που σχετίζονται με τον τουρισμό συμπεριλαμβάνων οικοπέδων για οικιστική ανάπτυξη, δήλωσε ο επικεφαλής του Ταμείου Ανδρέας Ταπραντζής σε συνέντευξη στις 8 Οκτωβρίου. Η εταιρεία στη συνέχεια θα πουλήσει χρέος που θα φέρει ως εγγύηση τα ακίνητα.

«Αυτή η συναλλαγή είναι σημαντική τόσο για τις επενδύσεις στην Ελλάδα όσο και για την κοινωνία, όχι μόνο λόγω των άμεσων αποδόσεων που θα αποφέρει αλλά και γιατί θα διοχετεύσει σημαντικά κεφάλαια στην πραγματική οικονομία», ανέφερε ο κ. Ταπραντζής.

Σημειώνεται ότι τα άδεια κτίρια αντιπροσωπεύουν περίπου το 1/3 της ακίνητης περιουσίας που πουλά το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ άλλο 1/3 των ακινήτων αξιοποιείται, αποδίδοντας ενοίκια, σύμφωνα με τον κ. Ταπραντζή. Το υπόλοιπο αφορά αξιοποιήσιμη γη. Το Ταμείο στοχεύει να ολοκληρώσει τη συμφωνία έως το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Πηγή:www.capital.gr