H αυξανόμενη επιθυμία για ταξιδιωτικές εμπειρίες που ξεπερνούν τις παραδοσιακές περιηγήσεις στα αξιοθέατα και τον τουρισμό, αποτελεί αξιοσημείωτη τάση των καιρών.

Καθώς οι Αμερικανοί ταξιδιώτες επιδιώκουν να διευρύνουν τις προοπτικές τους, η επιθυμία να δημιουργήσουν μόνιμες αναμνήσεις παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των καλοκαιρινών ταξιδιωτικών σχεδίων, ειδικά μεταξύ των οικογενειών με παιδιά. Αυτό αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα της PMG σε 2.000 ενήλικες στις ΗΠΑ.

Περισσότερες οικογένειες από ποτέ ταξιδεύουν για αναψυχή

Από τους ερωτηθέντες, οι 1552 (77,6%) δηλώνουν ότι σκοπεύουν να ταξιδέψουν για αναψυχή αυτό το καλοκαίρι, δείχνοντας το έντονο ενδιαφέρον τους για εξερεύνηση νέων προορισμών και απολαμβάνοντας εμπειρίες διακοπών.

Εν τω μεταξύ, το 87% των αμερικανικών οικογενειών με τουλάχιστον ένα παιδί δίνει προτεραιότητα στα ταξίδια αναψυχής και προγραμματίζει ενεργά καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένεια φέτος.

Περίπου το 90% των ενηλίκων των ΗΠΑ ηλικίας 35 έως 44 ετών (άνδρες 93% και γυναίκες 86%) σχεδιάζουν να ταξιδέψουν.

Παράλληλα, πάνω από τα δύο πέμπτα των καταναλωτών στις ΗΠΑ (43%) θέλουν να ξεφύγουν από το σπίτι όταν ταξιδεύουν – μια τάση που ισχύει ιδιαίτερα για τους γονείς με τουλάχιστον ένα παιδί.

Τουλάχιστον οι μισοί γονείς λένε ότι «απλώς θέλουν να ξεφύγουν» ή «απλώς χρειάζονται διακοπές μακριά από το σπίτι» (52%).

Τα ταξίδια πολλών γενεών ανθούν

Τα ταξίδια πολλών γενεών έχουν γίνει απίστευτα δημοφιλή καθώς οι οικογένειες αναζητούν τρόπους να περνούν περισσότερο ποιοτικό χρόνο μαζί.

Η εταιρεία σαφάρι African Travel, για παράδειγμα, αναφέρει αύξηση 20% στις κρατήσεις για σαφάρι σε σχέση με πέρυσι, με το 40% των ταξιδιών να οργανώνονται και να πληρώνονται από τους παππούδες και τις γιαγιάδες για να βοηθήσουν να κάνουν δυνατή μια εμπειρία με bucket list για τις οικογένειές τους.

Μεταξύ των διεθνών προορισμών, το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ως το πιο δημοφιλές μέρος καλοκαιρινής απόδρασης μεταξύ των αμερικανικών οικογενειών, ακολουθούμενο από την Ιταλία, τη Βαρκελώνη και τη Γερμανία.

Τι αναζητούν στα social media

Καθώς οι Αμερικανοί γονείς ολοκληρώνουν το καλοκαιρινό δρομολόγιο της οικογένειας και αναζητούν ιδέες της τελευταίας στιγμής και νέα έμπνευση, απευθύνονται στο Pinterest για οικογενειακά ταξίδια και εμπειρίες όπως :

  • Ιδέες για καλοκαιρινές διακοπές (+9.546%).
  • Ιδέες για ταξιδιωτικά πακέτα (+266%).
  • Πράγματα που πρέπει να κάνετε το καλοκαίρι (+251%).
  • Απαραίτητα αξεσουάρ για το κάμπινγκ (+223%).