Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Contiki -τουριστικός πράκτορας για νέους ταξιδιώτες ηλικίας 18 έως 35 ετών- έχει φτάσει σε ουδετερότητα άνθρακα. Και θα συνεχίσει να είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μέσω μέτρων αντιστάθμισης.

Αυτό περιλαμβάνει όλες τις εκπομπές που παράγονται από ταξίδια, καταλύματα, ακόμη και γεύματα.

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας αντισταθμίζει τις εκπομπές του χρησιμοποιώντας πιστώσεις άνθρακα.
Η Contiki αγοράζει ισοδύναμο αριθμό πιστώσεων άνθρακα για όλες τις παραγόμενες εκπομπές της. Τα χρήματα για την αγορά τους πηγαίνουν σε έργα που στοχεύουν στη μείωση ή την εξάλειψη της ίδιας ποσότητας αερίων θερμοκηπίου που παράγει.

Επιπλέον, ο τουριστικός πράκτορας συνεχίζει να προσφέρει εμπειρίες «Make Travel Matter» σε πολλά από τα ταξίδια του. Συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων:

  • Φύτευση δέντρων.
  • Ενδυνάμωση των γυναικείων συλλόγων.
  • Χρήση λεωφορείων με οικονομία καυσίμου.
  • Επιλογή τρένων έναντι πτήσεων μικρών αποστάσεων.
  • Χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα καταλύματα που ανήκουν στην Contiki.

Στόχος να κάνουν την διαφορά οι ταξιδιώτες της Contiki

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλες οι εκπληκτικές αναμνήσεις που δημιουργούμε κατά τη διάρκεια των ταξιδιωτικών μας εμπειριών έχουν επίσης μεγαλύτερο αντίκτυπο για να βοηθήσουμε τον πλανήτη, δήλωσε η Tasha Hayes υπεύθυνη βιωσιμότητας της Contiki.

Η ουδέτερη εκπομπή άνθρακα είναι σημαντική για εμάς γιατί διασφαλίζει ότι το περιβάλλον δεν θα ζημιωθεί σε βάρος των αποδράσεων μας.

Για τον λόγο αυτό, εκπαιδεύουμε τους ταξιδιώτες μας σχετικά με τους στόχους και τη στρατηγική μας για την αειφορία.
Στόχος είναι να κάνουν τη διαφορά κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους με την Contiki.
Παράλληλα προάγουμε τις προσπάθειες μας να ανταποκριθούμε στους απαιτήσεις του ΟΗΕ για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης».