Η παγκόσμια αγορά ταξιδιών πολυτελείας αναμένεται να φθάσει τα 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025, επεκτείνοντας σε ένα CAGR (σύνθετο ετήσιο ποσοστό αύξησης) του 4,6% κατά τη διάρκεια της περιόδου των προβλέψεων, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το Grand View Research, Inc.

Η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, οι καταναλωτικές δαπάνες της μεσαίας και ανώτερης τάξης, η αυξανόμενη ζήτηση για ταξιδιωτικές αναμνήσεις και οι αναδυόμενοι προορισμοί σε όλο τον κόσμο αναμένεται να οδηγήσουν την αγορά.

Εξατομικευμένες υπηρεσίες και πολιτική σταθερότητα

Η αυξανόμενη προτίμηση του ταξιδιώτη για εξατομικευμένες υπηρεσίες, αξιόπιστες μεταφορές και αλληλεπίδραση με το προσωπικό, είναι τα βασικά κριτήρια αναφοράς για τα πολυτελή ταξίδια.
Παράλληλα, η επίσης αυξανόμενη πολιτική σταθερότητα σε ολόκληρο τον κόσμο σχετικά με το φύλο, την εθνικότητα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ρατσισμό, την ιθαγένεια και τις προσφορές θεωρήσεων επηρεάζουν την απόφαση των ταξιδιωτών σε δυνητικούς προορισμούς.

Ταξίδια πολυτελείας και κατανόηση του πολιτισμού

Το σαφάρι και η περιπέτεια αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μερίδιο των διακοπών πολυτελείας 35,3% το 2018.
Οι ταξιδιώτες πολυτελείας αναζητούν να κατανοήσουν την τοπική κουλτούρα, να ζήσουν την περιπέτεια και να βρεθούν σε όσο πιο λιγότερο συνωστισμένο περιβάλλον γίνεται.
Με βάση την ηλικιακή ομάδα, η αγορά πολυτελών ταξιδιών έχει πελάτες από την γενιά millennials, generation x και baby boomers. Οι millennials είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της με CAGR 5,4%.