Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Σχέδιο Δράσης της λειτουργίας των αεροδρομίων της Κύπρου τροποποίησε το Υπουργικό Συμβούλιο της χώρας, ώστε να συμπεριλάβει στα πιστοποιητικά που είναι αποδεκτά.

Καθώς και το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 το οποίο θα εκδίδεται από τις χώρες κράτη μέλη της ΕΕ, όπως κι από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και από την Ελβετία.

“Τα πιστοποιητικά αυτά θα γίνονται αποδεκτά από 1η Ιουλίου, είπε ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, για σκοπούς ταξιδιού προς τα αεροδρόμιά της θα δέχεται συγκεκριμένα πιστοποιητικά”.

Ποια πιστοποιητικά θα γίνονται αποδεκτά για ταξίδια στην Κύπρο

  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού. Και εμβολιασμένος θα θεωρείται και όποιος κατέχει πιστοποιητικό ανάρρωσης, σε συνδυασμό με μια δόση εμβολίου.
  • Πιστοποιητικά ανάρρωσης με ισχύ 180 μέρες, από την ημέρα που έχει βρεθεί θετικό το άτομο.
  • Τα ψηφιακά πιστοποιητικά εργαστηριακών εξετάσεων PCR. Δεν θα γίνονται αποδεκτά από την Κυπριακή Δημοκρατία ψηφιακά πιστοποιητικά για rapid test.

Από 1η Ιουλίου θα υπάρχει μια μεταβατική περίοδος έξι εβδομάδων, κατά τις οποίες θα γίνονται αποδεκτά είτε το ψηφιακό πιστοποιητικό, είτε το συμβατικό πιστοποιητικό που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Μετά τις έξι εβδομάδες, πρόσθεσε, η Κυπριακή Δημοκρατία θα αποδέχεται μόνο τα ψηφιακά πιστοποιητικά που εκδίδει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο λόγος, ανέφερε ο κ.Καρούσος, είναι επειδή αυτές οι κατηγορίες εξαιρούνται των οποιονδήποτε περιορισμών και έτσι θα υπάρχει η βεβαιότητα ότι το πιστοποιητικό που ανεβαίνει στο Cyprus Flight Pass είναι αυθεντικό.

Ο κ. Καρούσος είπε ότι θα μπορεί ο καθένας να ταξιδέψει είτε με το ψηφιακό πιστοποιητικό είτε με οποιοδήποτε πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει ότι ο κάτοχός του έχει εργαστηριακή ανάλυση PCR.

Ανέφερε παράλληλα ότι τα αεροδρόμια θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους με την κατηγοριοποίηση των χωρών σε πράσινη, πορτοκαλί και κόκκινη με τους ίδιους περιορισμούς που υπήρχαν μέχρι σήμερα.

Παράλληλα διατηρείται και η γκρίζα κατηγορία στην οποία χρειάζεσαι ειδική άδεια για να εισέλθεις στη Δημοκρατία.