Έρευνα της πλατφόρμας ταξιδιωτικών κρατήσεων Expedia διαπίστωσε ότι σχεδόν το 80% των ερωτηθέντων στο Χονγκ Κονγκ σκόπευαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, με το Τόκιο να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των προορισμών τους.

Μεταξύ αυτών, το 51% είπε ότι είχε ήδη κλείσει αεροπορικά εισιτήρια ή διαμονή.

Επιπλέον, το 28% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Συνολικά, το 89% των ερωτηθέντων στο Χονγκ Κονγκ δήλωσαν ότι «ενδιαφέρονται πολύ» ή «ενδιαφέρονται» να ταξιδέψουν στο εξωτερικό τους επόμενους μήνες

Σύμφωνα με την έρευνα, το 48% δήλωσε ότι αισθάνεται πιο ασφαλής και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ταξιδεύοντας στο εξωτερικό.

Ο εμβολιασμός, η ολοένα και πιο σταθερή προσφορά πτήσεων και διαμονής και η χαλάρωση των απαιτήσεων εισόδου έχουν αμβλύνει τις ανησυχίες τους για το ταξίδι στο εξωτερικό.

Περίπου το 26% είπε ότι ήταν έτοιμο να ξοδέψει περισσότερα από 15.000 δολάρια HK ανά άτομο για ένα καλοκαιρινό ταξίδι.

Ταυτόχρονα, το Τόκιο, η Ταϊπέι, το Παρίσι, η Οσάκα και το Χοκάιντο ήταν οι πέντε πιο δημοφιλείς προορισμοί, με το Τόκιο να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Έχει επιλεγεί ως η κορυφαία πόλη για να επισκεφτούν οι άνθρωποι του Χονγκ Κονγκ, τόσο αυτό το καλοκαίρι όσο και στο μέλλον, όταν θα αρθούν όλοι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που σχετίζονται με τον Covid.