Η μέρα που θα κάνουμε check in στο ξενοδοχείο σκανάροντας απλώς τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας με ειδικές κάμερες σάρωσης είναι πολύ κοντά.

Κατά μέσο όρο περίπου το 80% των Αμερικανών συμφωνούν με τη χρήση βιομετρικών στοιχείων. Ο λόγος είναι προκειμένου να επιταχυνθεί και να βελτιωθεί η εμπειρία των αεροπορικών ταξιδιών, ειδικά στα αεροδρόμια. Αυτό αναφέρεται σε νέα έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδίων (WTTC).

Παράλληλα, οκτώ στους 10 Αμερικανούς που επιβιβάζονται σε εσωτερικές ή διεθνείς πτήσεις είναι πρόθυμοι να υποβάλουν αυτές τις πληροφορίες.

Και οι νέοι ταξιδιώτες συμφωνούν

Ταυτόχρονα και οι νεότεροι ταξιδιώτες φαίνεται να είναι πιο άνετοι με τη νέα προσέγγιση.

Ποσοστό 87% των συμμετεχόντων ηλικίας μεταξύ 25 και 34 ετών είναι είτε «πρόθυμοι» είτε «πολύ πρόθυμοι» να μοιραστούν τη φωτογραφίας τους. Αυτό συμβαίνει προκειμένου να επιταχύνουν και να βελτιώσουν την ταξιδιωτική τους εμπειρία.

Βιομετρικά χαρακτηριστικά

Τα αποτελέσματα αυτά είναι παρόμοια με τους διεθνείς αριθμούς της έρευνας.  Περίπου το 80% των ταξιδιωτών συμφωνούν με τα βιομετρικά πρότυπα στα ταξίδια.

Τέλος, το 80% των ταξιδιωτών συμφωνούν με τη χρήση των προσώπων τους προς αντικατάσταση των δελτίων ταυτότητας, της κάρτας επιβίβασης ή των διαβατηρίων τους.