Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Ismail Sabri Yaakob ανακοίνωσε την πλήρη επαναλειτουργία της χώρας και τα ταξίδια χωρίς καραντίνα για τους διεθνείς ταξιδιώτες την 1η Απριλίου.

Η Μαλαισία έχει κλείσει τα σύνορά της από τον Μάρτιο του 2020 και έχει διατηρήσει μερικούς από τους αυστηρότερους περιορισμούς στην Ασία , αλλά κράτησε επίσης τους αλλοδαπούς έξω και οι επιστρεφόμενοι κάτοικοι πρέπει να περάσουν την απαραίτητη καραντίνα.

Καθώς περισσότερες χώρες στην Ασία ανοίγουν ξανά, όπως η Ταϊλάνδη, η Καμπότζη, οι Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και η Ινδονησία, η Μαλαισία ακολουθεί το παράδειγμά της και θα σταματήσει χωρίς καραντίνα καθώς και τεστ COVID-19 πριν από την αναχώρηση και μετά την άφιξη.

Η Μαλαισία συνήψε επίσης ταξιδιωτικές συμφωνίες με άλλες χώρες, όπως το Μπρουνέι, η Ταϊλάνδη και η Ινδονησία, που ήταν στα σκαριά, εκτός από μία με τη Σιγκαπούρη που ανακοινώθηκε πέρυσι. Αυτό θα είναι επωφελές για τους Μαλαισιανούς στους οποίους απαγορεύτηκε να ταξιδέψουν για περισσότερο από ένα χρόνο.

Οι Μαλαισιανοί θα δουν επίσης άλλους περιορισμούς για τον COVID-19 για χαλάρωση, όπως ώρες λειτουργίας των επιχειρήσεων, συγκεντρώσεις, κοινωνική απόσταση και διακρατικά ταξίδια.