Σύνταξη tourismtoday.gr

Συμφωνία για ταξίδια χωρίς βίζα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) καθώς καθώς και για ελεύθερες συναλλαγές, στοχεύει να υπογράψει η Ταϊλάνδη με το μπλοκ.

Η απαλλαγή θα διευκολύνει τους Ταϊλανδούς να ταξιδέψουν στον χώρο Σένγκεν χωρίς να χρειάζεται να υποβληθούν σε διαδικασίες θεώρησης και θα βοηθήσει στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της χώρας και της ΕΕ.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης έχουν ήδη κάνει σχετικές συνομιλίες με την ΕΕ τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους και τον Ιανουάριο του 2024.

Η Ταϊλάνδη έχει ήδη ζητήσει από δύο χώρες της ΕΕ την υποστήριξη τους

Σε μια προσπάθεια να διευκολύνει τους πολίτες της να ταξιδεύουν στη ζώνη Σένγκεν, η Ταϊλάνδη ασκεί πιέσεις για απαλλαγή από τη θεώρηση Σένγκεν εδώ και λίγο καιρό.
Μόλις πρόσφατα, ζήτησε από την Τσεχία την υποστήριξη της.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, ο Nathapol Khantahiran, αναπληρωτής γραμματέας της Ταϊλάνδης, ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Τσεχίας να βοηθήσει τη χώρα να επιτύχει την απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου με την ΕΕ.

Ο Nathapol Khantahiran, τόνισε ότι θα πρέπει να επιτραπεί στους Ταϊλανδούς η είσοδος χωρίς βίζα στο μπλοκ για σύντομες διαμονές.

Η Ταϊλάνδη ζήτησε επίσης τη στήριξη της Γαλλίας για το θέμα. Ο πρωθυπουργός της Srettha Thavisin, ζήτησε από τον Emmanuel Macron πριν από μερικούς μήνες να στηρίξει τη χώρα στην επίτευξη συμφωνίας για τα ταξίδια χωρίς βίζα. Ο Γάλλος Πρόεδρος είπε ότι η χώρα του υποστηρίζει μια τέτοια συμφωνία.