Συνεργασία με την Αρχή Ανάπτυξης τουρισμού της Σρι Λάνκα υπέγραψε πρόσφατα η Airbnb προκειμένου να μπορεί να παρέχει  στους τουρίστες τοπικές και παραδοσιακές εμπειρίες μέσω της πλατφόρμας “Airbnb Experiences”.

Ειδικότερα, οι ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν περισσότερες από 40 εμπειρίες Airbnb στη Σρι Λάνκα που σχεδιάζονται και οδηγούνται από τοπικούς εμπειρογνώμονες, δήλωσε ο Amanpreet Bajaj, διευθυντής της Airbnb για την Ινδία και τη Σρι Λάνκα.

“Οι φιλοξενούμενοι μας στη Σρι Λάνκα προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα εμπειριών, από τα μονοπάτια της ιστορίας στη Γκάλε μέχρι τις εμπειρίες περιήγησης στη Μιρίσα και περιπάτους περιπέτειας στα εθνικά πάρκα της Σρι Λάνκα για να ανακαλύψουν τα καλύτερα τοπικά φαγητά στο Κολόμπο”, δήλωσε ο Bajaj.

Οι εμπειρίες που προσφέρονται θα περιλαμβάνουν ξεναγήσεις σε τοπικές κουζίνες, θαλάσσια σπορ, περιπάτους σε μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και περιηγήσεις σε καταφύγια άγριας πανίδας, μεταξύ άλλων, που διοργανώνονται από τοπικούς ανθρώπους που συνεργάζονται με την Airbnb.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι, στο πλαίσιο της εμπειρίας της με την κατηγορία «Κοινωνικό αντίκτυπο», θα διευκόλυνε τις τουριστικές εμπειρίες όπως η επίσκεψη σε μια παραδοσιακή βιομηχανία μικρής κλίμακας, όπως μια βιομηχανία με χειροποίητα είδη.