Ορισμένες χώρες, ακόμη και για την προστασία των τοπικών συστημάτων υγείας, απαιτούν τώρα ασφάλιση υγείας κορωνοϊού κατά την άφιξη.

Περισσότερα από 40 έθνη ήδη απαιτούν από τους ταξιδιώτες, να έχουν ασφάλισης υγείας καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαμονής τους, σύμφωνα με την ασφαλιστική εταιρεία Assist Card.

Η Πορτογαλία εγκαινιάζει ταξιδιωτική ασφάλιση

Η πορτογαλική κυβέρνηση ξεκίνησε ειδική ταξιδιωτική ασφάλιση, προσαρμοσμένη στην πανδημία.

Η Πορτογαλική Ταξιδιωτική Ασφάλιση περιλαμβάνει επιστροφές χρημάτων που σχετίζονται με ταξιδιωτικές διαταραχές, δηλαδή είναι ένα προϊόν ευρύτερης εμβέλειας.

Η κάλυψή περιλαμβάνει ιατρικά και νοσοκομειακά έξοδα, παρατεταμένη διαμονή σε ξενοδοχείο, επαναπατρισμό, βοήθεια με αποσκευές, εισιτήριο μετ ‘επιστροφής και διαμονή για μέλος της οικογένειας σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος.

Η επιστροφή χρημάτων για ακύρωση ή διακοπή ταξιδιού καλύπτεται επίσης από το πρόγραμμα. Ο επισκέπτης δεν θα είναι υποχρεωμένος να αγοράσει το προϊόν.

Η ασφάλιση ισχύει στην ηπειρωτική Πορτογαλία και στα νησιά της Μαδέρας και των Αζορών. Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με τη διάρκεια της διαμονής.

Για ταξίδια έως και 10 ημερών για παράδειγμα, η συνολική αξία είναι 37 ευρώ ανά άτομο.

Ασφάλιση δωρεάν

Για να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των τουριστών, αρκετές χώρες έχουν ξεκινήσει τη δική τους ασφάλιση υγείας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, χωρίς κόστος. Η Δομινικανή Δημοκρατία επιτρέπει ήδη πτήσεις από διάφορους προορισμούς.

Ως μέρος ενός σχεδίου αποκατάστασης του τουρισμού, οι αλλοδαποί που επισκέπτονται την Πούντα Κάνα και οποιοδήποτε άλλο σημείο της χώρας μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2020 θα έχουν δωρεάν σχέδιο προστασίας και βοήθειας ενόψει πιθανής μόλυνσης με το Covid-19.

Η πρωτοβουλία τέθηκε σε ισχύ στις 15 Σεπτεμβρίου και δίνεται σε όλους τους τουρίστες που διαμένουν στα ξενοδοχεία της χώρας κατά το check-in.

Υποχρεωτική ταξιδιωτική ασφάλιση που χρεώνεται

Στην Καραϊβική, η Αρούμπα έχει ενισχύσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας της. Και οι ταξιδιώτες πρέπει να αγοράσουν το Aruba Visitor’s Insurance, ένα είδος προγράμματος ιατρικής προστασίας που παρέχεται από την κυβέρνηση του νησιού.

Σε αντίθεση με την προστασία της Δομινικανής κυβέρνησης, η ασφάλιση της Αρούμπα πληρώνεται από τον τουρίστα. Το ποσό εξαρτάται από την ηλικία και τη διάρκεια της διαμονής.