Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το υπουργείο Εξωτερικών (FCDO) του Ηνωμένου Βασιλείου προτρέπει τους «ιατρικούς τουρίστες» στην Τουρκία να αναζητήσουν εγκεκριμένους παρόχους, καθώς 22 Βρετανοί υπήκοοι έχουν πεθάνει στη χώρα από τον Ιανουάριο του 2019 μετά από ταξίδια για ιατρικούς λόγους.

Το FCDO υπογραμμίζει στην οδηγία του για την Τουρκία ότι ο όρος «ιατρικός τουρισμός αναφέρεται σε εκείνους τους τουρίστες που έχουν επιλέξει να κάνουν ιατρική/χειρουργική/οδοντιατρική θεραπεία στο εξωτερικό.

Η αισθητική χειρουργική, οι οδοντιατρικές και οι καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις είναι οι πιο κοινές για τους Βρετανούς ιατρικούς τουρίστες.

Το επίπεδο των ιατρικών εγκαταστάσεων και των διαθέσιμων θεραπειών ποικίλλει ευρέως σε όλο τον κόσμο.

Ως εκ τούτου, οι Βρετανοί υπήκοοι που σκέφτονται ιατρική περίθαλψη στην Τουρκία θα πρέπει να διεξάγουν τη δική τους έρευνα.

Δεν είναι συνετό να βασίζεστε σε ιδιωτικές εταιρείες που έχουν οικονομικό συμφέρον να οργανώσουν την ιατρική σας περίθαλψη στο εξωτερικό.

Γνωρίζουμε 22 Βρετανούς υπηκόους που έχουν πεθάνει στην Τουρκία από τον Ιανουάριο του 2019 μετά από επισκέψεις ιατρικού τουρισμού.

Εάν ταξιδεύετε στην Τουρκία για να κάνετε μια ιατρική διαδικασία, θα σας συμβουλεύαμε να ανατρέξετε στον ιστότοπο της πύλης HealthTurkiye για ιατρικούς παρόχους που είναι εγκεκριμένοι από το Υπουργείο Υγείας».

Περαιτέρω συμβουλές και πληροφορίες για τον ιατρικό τουρισμό είναι διαθέσιμες από το Εθνικό Δίκτυο και Κέντρο Υγείας Ταξιδιών (NaTHNaC).