Σύνταξη tourismtoday.gr

Μετά την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποιεί τους Βρετανούς τουρίστες για τον καύσωνα στη Μεσόγειο.
Κόκκινος συναγερμός ισχύει για μεγάλο μέρος της νότιας Ευρώπης για Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία και η Ισπανία που αντιμετωπίζουν υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ και αυτή την εβδομάδα.

Το Φορέιν Όφις ενημέρωσε την ταξιδιωτική οδηγία υπογραμμίζοντας ότι «οι ακραίες θερμοκρασίες επηρεάζουν πολλές περιοχές της Ιταλίας».

Σύμφωνα με τις προβλέψεις η Σαρδηνία θα δει τις θερμοκρασίες να αγγίζουν το υψηλότερο επίπεδο για την Ευρώπη στους 49 βαθμούς Κελσίου.

Η προειδοποίηση από το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ήρθε ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής για τους Βρετανούς παραθεριστές, καθώς τα σχολεία στην Αγγλία κλείνουν αυτή την εβδομάδα.

«Για πληροφορίες σχετικά με τις πιο ζεστές περιοχές και πώς να φροντίζετε τον καύσωνα, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του ιταλικού υπουργείου Υγείας και του NHS».

Αναφορά γίνεται και στα βρετανικά Μέσα για το κλείσιμο από τις 12.00 μ.μ. έως τις 17.00 μ.μ. στην Ακρόπολη της Αθήνας.

Ο Ιταλός μετεωρολόγος και ειδικός για το κλίμα Τζούλιο Μπέτι δήλωσε στο BBC πώς «οι θερμοκρασίες θα φτάσουν στο υψηλότερο σημείο μεταξύ 19 και 23 Ιουλίου όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και στην Ελλάδα, την Τουρκία και τα Βαλκάνια.

Αρκετά τοπικά ρεκόρ θερμότητας σε αυτές τις περιοχές μπορεί κάλλιστα να καταρριφθούν κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών.»

Οι μετεωρολόγοι στην Ιταλία κάνουν λόγο για μια επικείμενη «σοβαρή καταιγίδα καύσωνα», καθώς η ιταλική κυβέρνηση εξέδωσε προειδοποίηση για 16 πόλεις και συμβούλευσε τους ανθρώπους να αποφεύγουν το άμεσο ηλιακό φως μεταξύ 11 π.μ. και 6 μ.μ.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), ο οποίος παρακολουθεί τις θερμοκρασίες της ξηράς και της θάλασσας μέσω των δορυφόρων του, δήλωσε ότι η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Πολωνία ενδέχεται να δουν ακραίες συνθήκες.