Οι υψηλές κρατήσεις για παραθαλάσσιες διακοπές στην Ερυθρά Θάλασσα και στις ακτές της Μεσογείου και η επιστροφή της Τουρκίας την τελευταία στιγμή είναι οι κύριες τάσεις στους προορισμούς αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με δύο νέες έρευνες, όπως αποκαλύπτει το fvw.
Συγκεκριμένα, οι τελευταίες έρευνες σχετικά με τις ταξιδιωτικές τάσεις από τη Γερμανική Ομοσπονδία Ταξιδιών (DRV) και την Ένωση VIR (Verband Internet Reisevertrieb) κατά την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών στη Γερμανία επιβεβαιώνουν τα πρόσφατα σχόλια των ταξιδιωτικών πρακτόρων σχετικά με τις τάσεις στις πωλήσεις καθώς και τα νούμερα για τις κρατήσεις από τα αεροδρόμια της χώρας τους τελευταίους μήνες.
“Οι μεσογειακές χώρες παραμένουν οι κορυφαίοι προορισμοί διακοπών για τους Γερμανούς,” δήλωσε ο πρόεδρος του DRV Norbert Fiebig. Πολλοί Γερμανοί έχουν κλείσει τις καλοκαιρινές τους διακοπές πολύ νωρίτερα από το συνηθισμένο χρονικό διάστημα φέτος για να εξασφαλίσουν τους προτιμώμενους προορισμούς τους και να επωφεληθούν από ελκυστικές εκπτώσεις από τις πρόωρες κρατήσεις, τόνισε χαρακτηριστικά.
Η Ισπανία και ειδικότερα η Μαγιόρκα είναι ξεκάθαρα ο νούμερο ένα διεθνής προορισμός, ενώ η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Κύπρος και η Μάλτα παρουσιάζουν επίσης καλή ανάπτυξη, σύμφωνα με τους ερευνητές της αγοράς GfK. Παράλληλα, το Μαρόκο, η Τυνησία και η Αίγυπτος επιστρέφουν στις προτιμήσεις των Γερμανών, με την τελευταία να δείχνει την υψηλότερη αύξηση στις κρατήσεις.
Η Τουρκία εξακολουθεί να καταγράφει συνολική πτώση των πωλήσεών της, εμφανίζοντας όμως “υψηλότερη ζήτηση την τελευταία στιγμή” χάρη στη διαθεσιμότητα των πτήσεων και τη δυναμικότητα των ξενοδοχείων αλλά και στις “εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές”, σύμφωνα με το DRV.

Μεταξύ των προορισμών μεγάλων αποστάσεων, οι ΗΠΑ “παραμένουν μακράν ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους Γερμανούς, ακόμα κι αν βιώνουν μια πτώση αυτή τη στιγμή”, ενώ ο Καναδάς απολαμβάνει ισχυρή ζήτηση φέτος, δήλωσε ο DRV. Άλλοι δημοφιλείς προορισμοί φέτος περιλαμβάνουν την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική και τον Ινδικό Ωκεανό.
Τέλος, η Αίγυπτος και η Τουρκία καταγράφουν αυξημένες πωλήσεις διαδικτυακά προς το παρόν, σύμφωνα με μια ανάλυση της VIR για τις κρατήσεις για αναχωρήσεις μεταξύ της 1ης Μαΐου και της 31ης Οκτωβρίου μέσω της Traveltainment, του κύριου πάροχου κρατήσεων από τη Γερμανία για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και OTAs όπως οι Opodo, Expedia, Holidaycheck ή weg .de.