Αυξημένες πρόωρες κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2018 παρά τις χαμηλές κρατήσεις τελευταίας στιγμής του φετινού Αυγούστου, εμφανίζουν οι ταξδιωτικοί πράκτορες της Γερμανίας.

Ειδικότερα, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της Γερμανίας είχαν έναν απογοητευτικό μήνα τον Αύγουστο με συνολική μείωση 3% στις πωλήσεις τους λόγω των ασθενών κρατήσεων των καλοκαιρινών διακοπών, αλλά η πρόωρη ζήτηση για το καλοκαίρι του 2018 φαίνεται καλή, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση των μηνιαίων πωλήσεων της εταιρείας GfK.

Οι αδύναμες πωλήσεις του Αυγούστου έρχονται ως συνέχεια της πτώσης κατά 5% τον Ιούλιο, αφήνοντας τις συνολικές κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2017 μόλις στο 1,5% μπροστά, συγκριτικά με πέρυσι όπως προκύπτει από τη αντιπροσωπευτική ανάλυση πωλήσεων των 1.500 πρακτορείων. Ως αποτέλεσμα, οι συνολικές πωλήσεις ταξιδιωτικών πρακτορείων για το 2016/17 είναι πιθανό να καταλήξουν χαμηλότερα από πέρυσι, λόγω της μείωσης κατά 3% του κύκλου εργασιών του χειμώνα 2016/17, σύμφωνα με προβλέψεις της GfK.

Παράλληλα, οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2017 μειώθηκαν κατά 8% τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2016, γεγονός που υποδηλώνει αδύναμες κρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές. Αντίθετα, οι πρόωρες κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2018 φαίνονται καλές με αύξηση 2,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και αντιπροσωπεύουν το 13% των συνολικών πωλήσεων του Αυγούστου.

Επιπλέον, οι κρατήσεις για τον προσεχή χειμώνα μειώθηκαν κατά 4% μετά από έντονες πρώιμες πωλήσεις τους τελευταίους δύο μήνες. Η χειμερινή περίοδος είναι πλέον 4% μπροστά από την ίδια περίοδο πέρυσι συνολικά και οι πωλήσεις έφθασαν το 40% περίπου των συνολικών όγκων πωλήσεων του περασμένου έτους.

Όσον αφορά τους προτιμώμενους από τους Γερμανούς χειμερινούς μήνες για διακοπές, φαίνεται ότι επιλέγουν να κάνουν κρατήσεις πολύ νωρίς για τις διακοπές των Χριστουγέννων / Πρωτοχρονιάς φέτος, με τις αναχωρήσεις του Δεκεμβρίου να αυξάνονται κατά 10,5%. Οι κρατήσεις για τον Ιανουάριο καταγράφονται μειωμένες κατά 2,4% ενώ ο Φεβρουάριος σημειώνει αύξηση κατά 6,1%. Με το Πάσχα να πέφτει την επόμενη χρονιά το ο μήνας αυτός καταγράφει αύξηση 18,8%, ενώ μέχρι στιγμής ο Απρίλιος κινείται πτωτικά κατά 27,5%.