Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες σε όλο τον κόσμο, ενώνουν τις φωνές τους. Και καλούν τους κυβερνητικούς ηγέτες να επισπεύσουν την άρση όλων των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων για κάθε χώρα και περιοχή.

Την έκκληση απευθύνουν οι ενώσεις που εκπροσωπούν συλλογικά τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που εργάζονται σε ταξιδιωτικά γραφεία και συναφείς επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για τις:

  • Αμερικανική Εταιρεία Ταξιδιωτικών Συμβούλων (ASTA)
  • Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων της Νότιας Αφρικής (ASATA)
  • Ένωση Καναδικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (ACTA)
  • Ένωση Ξενοδοχείων και Τουρισμού της Καραϊβικής (CHTA)
  • Ένωση Ευρωπαϊκών Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτόρων (ECTAA)
  • World Travel Agents Associations Alliance (WTAAA)

Όπως υπογραμμίζουν “το πρόσφατο και πιο αυστηρό κλείσιμο των συνόρων έχουν επηρεάσει σοβαρά τα ήδη πολύπλοκα διεθνή ταξίδια.

Πολλές χώρες ακολουθούν ισχυρά πρωτόκολλα βιοασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων κάλυψης, κοινωνικής απόστασης και εμβολιασμού.

Η προσθήκη νέων συνοριακών μέτρων έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις στις ταξιδιωτικές και τουριστικές επιχειρήσεις που ενδέχεται να μην προσθέσουν πρόσθετη προστασία της κοινότητας.

Είναι σημαντικό η κυβερνητική πολιτική να καθοδηγείται από την επιστήμη, όχι από την πολιτική πίεση ή την επιθυμία να θεωρηθεί ότι «κάνει κάτι», καθώς αυτά τα μέτρα έχουν σημαντικό, μερικές φορές μη αναστρέψιμο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας.

Ζητάμε από τις κυβερνήσεις να αναλάβουν την ευθύνη για τις ενέργειες τους υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τα ταξίδια μέχρι να άρουν τους περιορισμούς και να επανεμφανιστούν τα κανονικά ταξιδιωτικά μοτίβα.

Μέχρι στιγμής, οι κυβερνητικές αντιδράσεις σε αυτόν τον οικονομικό παράγοντα ήταν στην καλύτερη περίπτωση άνιση. Τονίζουμε το γεγονός ότι, ανταποκρινόμενος στους περιορισμούς του για τον Covid, ο Καναδάς έχει υποσχεθεί υποστήριξη για επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τα ταξίδια έως τον Μάιο του 2022. Και προτρέπουμε άλλους παγκόσμιους ηγέτες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του”.