Τους Αυτόνομους Πράκτορες Ταξιδιωτικής Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), παρουσίασε η εταιρεία τεχνολογίας Fetch.ai, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται για ένα σύστημα που θα επιτρέπει στα ξενοδοχεία να προσφέρουν προσαρμοσμένες υπηρεσίες διαμονής στους πελάτες.
Η εταιρεία πιστεύει ότι η τεχνολογία της μπορεί να μειώσει το κόστος διανομής για τα ξενοδοχεία. Καθώς και να τα προστατεύσει από παραβιάσεις ασφάλειας.

Οι πράκτορες AI προσφέρουν ένα αποκεντρωμένο σύστημα που επιτρέπει μια άμεση συναλλαγή ξενοδοχείου με τον καταναλωτή.

Αρχικά η Fetch.ai, αναμένει να εγγραφούν μικρά ανεξάρτητα ξενοδοχεία. Και εκτιμά ότι το σύστημα, θα μπορούσε να σημαίνει εξοικονόμηση κόστους για ξενοδοχεία και καταναλωτές έως και 10%.

Συνδέονται με απεριόριστα συστήματα διανομής

Οι πράκτορες μπορούν να συνδεθούν σε απεριόριστα συστήματα διανομής, όπως το Global Distribution Systems Amadeus ή το Sabre για να συλλέξουν δεδομένα όπως το όνομα του ξενοδοχείου, τη διεύθυνση και την τοποθεσία που θα σχετίζονται με αυτό που ζητά ο πελάτης.

Τα δεδομένα στη συνέχεια καταχωρούνται στο σύστημα αναζήτησης, ανακάλυψης και συναλλαγών ανάκτησης, επιτρέποντας την ολοκλήρωση της κράτησης.

Το σύστημα έχει ήδη ενσωματωθεί στο Amadeus. Και θα επιτρέψει στους ξενοδόχους να εγγραφούν και να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο Fetch.ai από το δεύτερο τρίμηνο του 2021 όταν ξεκινά την σουίτα εφαρμογών του.