Τα ταξίδια είναι πολυτέλεια για κάθε στάδιο της ζωής. Επομένως, όταν κάποιος κάνει οικονομία προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι, είτε τοπικό είτε διεθνές, θέλει να είναι σωστό και το κυριότερο να μην μετανιώσει για μια στιγμή για την απόφασή του.

Η ξέγνοιαστη δεκαετία των ’20
Είναι η ηλικία που ο καθένας κάνει το άνοιγμά του στον κόσμο συναντώντας νέους ανθρώπους, δοκιμάζοντας νέα πράγματα, βλέποντας όλα όσα πρέπει να δει. Ιδανικός προορισμός για αυτή τη δεκαετία είναι το ταξίδια για σκι στη Βόρεια Αμερική, η διδασκαλία αγγλικών στο Χονγκ Κονγκ ή η εθελοντική προσφορά σε έναν από τους πολλούς οργανισμούς στη Νότιο Αφρική. Άλλες εναλλακτικές είναι συναρπαστικοί προορισμοί για πάρτι όπως η Ibiza ή να συμμετοχή σε μια οργανωμένη εκδρομή όπως η Contiki, όπου θα συναντήσετε σπουδαίους ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Οι πολυάσχολες μέρες της δεκαετίας των 30
Μέχρι τώρα μπορεί ο καθένας να έχει μια σταθερή δουλειά και πιθανώς έναν σύντροφο ή μια οικογένεια. Τα ταξίδια για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα μπορεί να είναι πιο δύσκολα, αλλά όχι και αδύνατο. Προορισμοί όπως ο Μαυρίκιος μπορεί να θεωρηθεί οικογενειακός προορισμός, όπου τα παιδιά διασκεδάζουν καλά κατά τη διάρκεια της ημέρας και εσείς μπορείτε να περάσετε χρόνο χαλάρωσης. Όποια και αν είναι η μορφή των διακοπών σας, ο προσεκτικός προγραμματισμός σε αυτό το στάδιο της ζωής σας θα αποδώσει αρκετά όσον αφορά στην απόλαυση του ταξιδιού σας.

Τα υπέροχα 40 και 50 χρόνια
Η δουλειά σας μπορεί να είναι πιο αγχωτική, καθώς αναλαμβάνετε αυξημένες ευθύνες – γι ‘αυτό χρειάζεστε αυτές τις διακοπές περισσότερο από ποτέ. Μια συναρπαστική επιλογή για να εξετάσετε είναι η ανταλλαγή κατοικιών, όπου μπορείτε πραγματικά να ανταλλάξετε το σπίτι σας με κάποιον άλλο σε ολόκληρο τον κόσμο, ακόμα κι αν είναι για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Τέλος, αν ψάχνετε για εσωτερική χαλάρωση ή ένα αντίδοτο στην αγχωτική σας ζωή, μπορείτε να εξετάσετε διακοπή για γιόγκα στην Ινδία ή να μάθετε την τέχνη του Tai Chi στην Κίνα.

Η δεκαετία των 60 και 70
Το γεγονός ότι κανείς μεγαλώνει δεν σημαίνει φυσικά ότι πρέπει να καθίσει στο σπίτι και να περιμένει τη ζωή να συμβεί. Αντίθετα σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερος χρόνος να βγείτε έξω και να αναζητήσετε την περιπέτεια μόνοι σας. Η Αυστραλία έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες, από το ψαροντούφεκο του Great Barrier Reef, στην εξερεύνηση της μεγαλοπρέπειας του Ayers Rock. Ή, αν αισθάνεστε νοσταλγικά, ίσως θελήσετε να επισκεφθείτε και πάλι το Λονδίνο