Τάξη στην σπατάλη με τα βασιλικά ταξίδια, επιχειρεί να βάλει το Μπάκιγχαμ. Η βασίλισσα Ελισάβετ ψάχνει έναν νέο αρχηγό ταξιδιών για να εξασφαλίσει ότι η οικογένεια της θα πραγματοποιεί “οικονομικά αποδοτικά” ταξίδια, που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους τόσο για την ίδια όσο και για τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας

Η αναζήτηση διευθυντή βασιλικών ταξιδιών -με 85.000 δολαρίων μισθό ετησίως και εργασία 37,5 ώρες την εβδομάδα σε ευέλικτη βάση- έρχεται μετά από διαμάχη για τη χρήση πανάκριβων ιδιωτικών αεροπλάνων από τον Χάρι και τη Μέγκαν.

Σύμφωνα με τη αγγελία εργασίας, ο επιτυχημένος υποψήφιος διευθυντής Royal Travel θα διοργανώνει “αεροπορικά ταξίδια”, θα διαχειρίζεται και θα προγραμματίζει τα “βασιλικά ταξίδια με τρένο” και θα επιβλέπει τις πτήσεις με ελικόπτερο της βασίλισσας.
Το ουσιαστικό όμως μέρος του ρόλου του θα είναι “η έρευνα και η διαπραγμάτευση συμβάσεων αξίας / χρήματος”.

Πέρυσι η βασιλική οικογένεια ξόδεψε 4,6 εκατ. λίρες σε ταξίδια. Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης έκαναν το πιο ακριβό ταξίδι, ξοδεύοντας 416.576 λίρες για επίσκεψη στην Κούβα και την Καραϊβική τον περασμένο Μάρτιο.

Το αποτύπωμα άνθρακα της βασιλικής οικογένειας από τα επίσημα ταξίδια σχεδόν διπλασιάστηκε πέρυσι σε 3.344 τόνους CO2.