Δεν θα είναι τόσο χαοτική το 2023 η διαδικασία αίτησης για βίζα Σένγκεν στο Βέλγιο, σύμφωνα με τον πρεσβευτή της χώρας στην Κένυα Peter Maddens.

Ειδικότερα, η χώρα θα διεκπεραιώνει τις αιτήσεις για βίζα γρηγορότερα καθώς οι πρεσβείες εκκαθαρίζουν τις καθυστερήσεις.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι, ο πρεσβευτής Maddens είπε ότι δημιουργήθηκε «καταιγίδα» αιτήσεων αφού άνοιξαν ξανά τα σύνορα για τους ταξιδιώτες λόγω θεμάτων βίζας και διαβατηρίων, και επεσήμανε ότι και άλλες χώρες αντιμετώπισαν παρόμοιες προκλήσεις.

Επιπλέον, ο πρέσβης Maddens είπε ότι πιστεύει ότι το Βέλγιο καθώς και οι άλλες χώρες έχουν διδαχθεί από τις εμπειρίες του τρέχοντος έτους, υποδεικνύοντας ότι η αίτηση θεώρησης και η επεξεργασία της θα συνεχίσουν όπως συνήθως.

Η βίζα Σένγκεν είναι μια βραχυπρόθεσμη βίζα που επιτρέπει στον κάτοχό της να εισέλθει σε οποιοδήποτε κράτος μέλος της ζώνης Σένγκεν για διαμονή έως και 90 ημερών εντός περιόδου 180 ημερών για τουριστικούς και επαγγελματικούς σκοπούς.

Όσοι σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτηση για βελγική βίζα Σένγκεν πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι οι αιτήσεις για βίζα μπορούν να υποβληθούν τρεις μήνες πριν από το ταξίδι το νωρίτερο. Επιπλέον, όλοι οι αιτούντες πρέπει να φροντίσουν να επισυνάψουν στην αίτησή τους όλα τα απαιτούμενα έγγραφα.

Κατά την υποβολή αίτησης για τουριστική βίζα για το Βέλγιο, όλα τα άτομα πρέπει να υποβάλουν ένα πλήρως συμπληρωμένο, τυπωμένο και υπογεγραμμένο έντυπο αίτησης για βίζα Βελγίου, δύο ίδιες φωτογραφίες και το διαβατήριό τους, το οποίο πρέπει να περιέχει τουλάχιστον δύο κενές σελίδες.

Εκτός από τα προαναφερθέντα, όλοι οι αιτούντες πρέπει να υποβάλουν αντίγραφα της προηγούμενης βίζας τους, συνοδευτική επιστολή, δρομολόγιο πτήσης μετ’ επιστροφής που να περιέχει τους αριθμούς πτήσης, απόδειξη διαμονής, απόδειξη επαρκών οικονομικών μέσων, αποδεικτικό προσωπικής κατάστασης, καθώς και ως ταξιδιωτική ασφάλιση Σένγκεν.

Όσον αφορά την απόδειξη επαρκών οικονομικών μέσων, η Belgian Immigration τονίζει ότι οι ταξιδιώτες πρέπει να βεβαιώνουν ότι διαθέτουν 95 € την ημέρα εάν διαμένουν σε ξενοδοχείο στο Βέλγιο και 45 € (περίπου 46,68 USD) την ημέρα εάν διαμένουν σε άλλους τύπους καταλυμάτων.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αίτησης, οι αρχές θα ξεκινήσουν την επεξεργασία της αίτησης για βίζα. Γενικά, χρειάζονται έως και 15 ημέρες για να εκδώσουν οι βελγικές αρχές μια βίζα Σένγκεν. Ωστόσο, ανάλογα με την περίπτωση, οι χρόνοι επεξεργασίας ενδέχεται να παραταθούν έως και 30 ημέρες.