Στις 6 Ιουλίου, ένα αεροπλάνο με Ταϊβανέζους ταξιδιώτες έφθασε στην αμερικανική επικράτεια του Γκουάμ.

 

Αλλά δεν ταξίδεψαν μόνο για το πανέμορφο τοπίο του νησιού.’Ηταν  επίσης εκεί για να εμβολιαστούν κατά του Covid-19.

 

Οι ταξιδιώτες ήταν από τους πρώτους που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα Air Visit & Vacation (V&V) που διοργάνωσε το Γραφείο Επισκεπτών του Γκουάμ.

 

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε επιλέξιμους επισκέπτες από την Ταϊβάν ηλικίας 12 ετών και άνω να ταξιδέψουν στο Γκουάμ και να κάνουν το πρώτο τους εμβόλιο μόλις μία ημέρα μετά την άφιξή τους.

 

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων CNA της Ταϊβάν ανέφερε ότι 164 επιβάτες έφτασαν με την πρώτη πτήση από την Ταϊπέι την Τρίτη – και οι περισσότεροι έκαναν τα πρώτα τους εμβόλια την επόμενη ημέρα.

 

Η Lion Travel, μια μεγάλη ταξιδιωτική εταιρεία στην Ταϊβάν, δήλωσε ότι τα τουριστικά πακέτα από την Ταϊβάν προς το Γκουάμ έχουν εξαντληθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

 

Το succses story

 

Η Ταϊβάν κατέγραψε ιστορία επιτυχίας του  κατά του Covid. Τώρα καταπολεμά το μεγαλύτερο ξέσπασμά της πανδημίας.

 

Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θέλουν από έναν κατάλογο που περιλαμβάνει τις εταιρείες Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.

 

Εάν έχουν κάνει το πρώτο εμβόλιο κάπου αλλού, μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα V&V για το δεύτερο εμβόλιο.

Ο κυβερνήτης του Γκουάμ Lou Leon Guerrero δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι όλοι οι ξένοι επισκέπτες με αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ PCR Covid-19 εντός 72 ωρών από την πτήση τους μπορούν να εξαιρεθούν από την καραντίνα από τις 4 Ιουλίου.

 

Επιπλέον, στους πρώτους 5.000 διεθνείς επισκέπτες στο Γκουάμ θα δοθεί ένα επίδομα αγορών ύψους 500 δολαρίων ΗΠΑ για να το χρησιμοποιήσουν στο νησί.

 

Για να συμμετάσχουν, οι ταξιδιώτες πρέπει να κάνουν κράτηση για τις πτήσεις τους και να κλείσουν δωμάτια σε ένα από τα 11 καθορισμένα ξενοδοχεία, στη συνέχεια να κανονίσουν ιδιωτική μεταφορά από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο και να κλείσουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους ηλεκτρονικά μέσω μιας πύλης.

Τα εμβόλια χορηγούνται επιτόπου στα ξενοδοχεία.

Τον Μάρτιο, το Ινστιτούτο Lowy της Αυστραλίας κατέταξε την Ταϊβάν στην τρίτη καλύτερη θέση στον κόσμο – πίσω από τη Νέα Ζηλανδία και το Μπουτάν – για τον αποτελεσματικό χειρισμό της κατάστασης με τον ιό.

 

Τώρα, το πρόγραμμα V&V ελπίζει να βοηθήσει τους κατοίκους της Ταϊβάν να κάνουν τα εμβόλιά τους πιο γρήγορα, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τον τουρισμό.