Η Ταϊλάνδη γιορτάζει ένα χρόνο επιτυχούς προσέλκυσης ελίτ επισκεπτών μέσω του προγράμματος Thailand Elite Residence, το οποίο διαχειρίζονται η διεθνής συμβουλευτική εταιρεία Henley & Partners με την Thailand Privilege Card Company Ltd.
Το πρόγραμμα, το οποίο είναι μοναδικό παγκοσμίως, προσφέρει απεριόριστη πρόσβαση στην Ταϊλάνδη καθώς και μια σειρά από ειδικά VIP προνόμια, απευθυνόμενο κυρίως σε επιχειρηματίες και συνταξιούχους.

Ξεκίνησε από τη βασιλική κυβέρνηση της Ταϊλάνδης με σκοπό την προσέλκυση πλούσιων πολιτών, οικογενειών, επενδυτών και επιχειρηματιών που επιθυμούσαν να περάσουν παρατεταμένες χρονικές περιόδους στη χώρα και να επωφεληθούν από το ευεργετικό φορολογικό καθεστώς αλλά και το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ζωής.

Το πρόγραμμα επιτρέπει στους αιτούνται να παραμείνουν στη χώρα από 5 έως 20 έτη με κόστος που ξεκινά από 16.000 δολάρια ΗΠΑ έως 68.000 δολάρια προσφέροντας τις επιλογές Elite Easy Access (για 5 χρόνια) , Elite Excursion (για οικογένειες) και Elite Superiority (για 20 χρόνια).

Στα πρόσθετα προνόμια περιλαμβάνονται η πρόσβαση και η μεταφορά στο αεροδρόμιο, πρόσβαση σε πολυτελή γήπεδα γκολφ, θεραπείες σπα και ιατρικοί έλεγχοι.

Από την έναρξη του προγράμματος το 2017, η Henley & Partners δέχθηκε πάνω από 300 αιτήσεις για πάνω από 900 κατοίκους για την περίοδο Απριλίου- Δεκεμβρίου 2017, ενώ τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά και για το 2018, αφού μόνο το φετινό Μάρτιο αποβιβάστηκαν στην Ταϊλάνδη 161 νέοι κάτοικοι.

Σημαντικότερο είναι το ενδιαφέρον των Κινέζων, των Βρετανών, των Γερμανών, των Αυστραλών, των Αμερικανών και των Ιαπώνων.