Η Ταϊλάνδη επέκτεινε την απαλλαγή από τη βίζα για επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου σε 60 ημέρες για να ενισχύσει τη διάρκεια των διακοπών και τις ευκαιρίες πωλήσεων για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Προηγουμένως, οι Βρετανοί μπορούσαν να μείνουν στον προορισμό χωρίς βίζα μόνο για 30 ημέρες, ενώ η νέα παράταση βίζας για 60 ημέρες περιλαμβάνει επίσης μια επιλογή για περαιτέρω παράταση της παραμονής των επισκεπτών σε 90 ημέρες.

Επιπλέον, κυκλοφόρησε μια νέα Visa Προορισμού Ταϊλάνδης (DTV) για ψηφιακούς νομάδες.

Και οι δύο αλλαγές είναι πλέον σε ισχύ, αφού εισήχθησαν από τις 15 Ιουλίου.

Η απαλλαγή από τη θεώρηση έχει επίσης επεκταθεί από 57 χώρες, στις οποίες περιλαμβάνονται το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία, σε 93. Οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν για τουριστικούς σκοπούς και βραχυπρόθεσμες επιχειρηματικές δεσμεύσεις, ενώ η παράταση 30 ημερών μπορεί να ζητηθεί μέσω του Γραφείου Μετανάστευσης.

Η νέα βίζα προορισμού DTV, η οποία έχει χρέωση 10.000 μπατ, απευθύνεται σε απομακρυσμένους εργαζόμενους, ψηφιακούς νομάδες και ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και σε άτομα που συμμετέχουν σε μαθήματα όπως ταϊλανδέζικης μαγειρικής, αθλητική εκπαίδευση, ιατρικές θεραπείες, σεμινάρια και μουσικά φεστιβάλ.

Ισχύει για πέντε χρόνια, επιτρέπει πολλαπλές εισόδους για αθροιστικές διαμονές που δεν υπερβαίνουν τις 180 ημέρες, οι οποίες μπορούν να παραταθούν κατά άλλες 180 ημέρες. Οι σύζυγοι και τα εξαρτώμενα τέκνα κατόχων DTV θα είναι επίσης επιλέξιμοι και οι αιτούντες πρέπει να έχουν αποδεικτικά χρηματοδότησης ή εγγύηση τουλάχιστον 500.000 μπατ για τη διάρκεια της διαμονής τους.