Μεταξύ 12%-18% κυμαίνεται η συμβολή της τουριστικής βιομηχανίας της Ταϊλάνδης στο ΑΕΠ σύμφωνα με εκτιμήσεις, απασχολώντας περίπου 6,2 εκατομμύρια άτομα άμεσα και έμμεσα, ή περίπου το 16% του εργατικού δυναμικού. Ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα είναι οι κύριοι δικαιούχοι, όμως άλλη μια μορφή ταξιδιού αρχίζει να αναπτύσσεται: ο ιατρικός τουρισμός.

Ο ιατρικός τουρισμός στην Ταϊλάνδη φέρνει τους τουρίστες που ενδιαφέρονται τόσο για την αισθητική χειρουργική όσο και για θεραπευτικές αγωγές. Το 2015, η αγορά αυτή εκτιμήθηκε σε περίπου 852 εκατομμύρια δολάρια.

Παρόλο που στον ιατρικό τουρισμό αντιστοιχεί λιγότερο από το 9% του συνόλου των επισκεπτών στην Ταϊλάνδη, εξακολουθεί να είναι μια πολύ προσοδοφόρα μερίδα. Οι ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα για ιατρικούς λόγους τείνουν να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα και να μείνουν περισσότερο.

Τέλος, το Κέντρο Οικονομικών Πληροφοριών εκτίμησε τις δαπάνες σε περίπου 4.200 δολάρια για πάνω από δύο εβδομάδες για έναν τουρίστα που έχει έρθει για να πραγματοποιήσει μια πλαστική επέμβαση, σε σύγκριση με τα 1.300 δολάρια για ένα διάστημα 6 ημερών που απαιτούνται για κάποιον επισκέπτη που πραγματοποιεί ταξίδια  για πολιτιστικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς.