Ναυάγησε η συμφωνία μεταξύ Stobart και Flybe. Ο όμιλος Stobart, εταιρεία παροχής υπηρεσιών υποδομής και υποστήριξης, η οποία είναι ιδιοκτήτρια αερολιμένων του Λονδίνου Southend και Carlisle Lake District, δήλωσε ότι απέσυρε την προσφορά του για την περιφερειακή αεροπορική εταιρεία Flybe αφού δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία.

Το συμβούλιο της Stobart Group δήλωσε ότι εφόσον δεν έγινε αποδεκτή απο την Flybe η τελευταία προσφορά, δεν θα υπάρξει και επόμενη ακόμα μεγαλύτερη.

“Ο Όμιλος Stobart επιβεβαιώνει ότι δεν σκοπεύει να υποβάλει προσφορά για την Flybe, αναφέρει σε ανακοίνωση του.
Ο Όμιλος Stobart και η Flybe έχουν μια σειρά κοινών συμφερόντων καθώς και μια συμφωνία franchise μεταξύ των των δύο αεροπορικών εταιρειών και η πρόθεση του ομίλου Stobart είναι να συνεχίσει την συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών”.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωση της η Flybe “Το Διοικητικό Συμβούλιο διατηρεί μεγάλη εμπιστοσύνη στις προοπτικές της Flybe και πιστεύει ότι ο Όμιλος συνεχίζει να έχει ένα συναρπαστικό μέλλον ως ανεξάρτητη εταιρεία, παρέχοντας το Σχέδιο Βιώσιμης Βελτίωσης Επιχειρήσεων όπως παρουσίασε τον Ιούνιο του 2017.
Αυτό το σχέδιο επικεντρώνεται στην προώθηση βιώσιμων κερδών και δημιουργίας ταμειακών ροών και θα μειώσει το μέγεθος του στόλου σε ένα βέλτιστο επίπεδο για τον αριθμό των κερδοφόρων δρομολογίων που έχουν προσδιοριστεί και θα οδηγήσει την επιχείρηση στη ζήτηση παρά στη δυναμικότητα”.