H σύγκρουση στη Γάζα οδήγησε σε δραστική μείωση κατά 80% των πτήσεων στην κύρια διεθνή πύλη του Ισραήλ, το αεροδρόμιο Ben Gurion.

Η Secret Flying αναφέρει ότι το πολυσύχναστο αεροδρόμιο, που συνήθως φιλοξενεί περίπου 500 πτήσεις καθημερινά, έχει δει μια δραματική μείωση σε μόλις 100 πτήσεις την ημέρα εν μέσω των εχθροπραξιών.

Αυτή η σημαντική πτώση της εναέριας κυκλοφορίας αποδίδεται σε ακυρώσεις μεγάλων ισραηλινών αεροπορικών εταιρειών -El Al, Arkia και Israir- και περίπου 50 ξένες αεροπορικές εταιρείες έχουν επίσης αναστείλει τα δρομολόγια από και προς το Ισραήλ.

Οι επιπτώσεις της σύγκρουσης έχουν κυματίσει στον τομέα των αερομεταφορών, επηρεάζοντας τόσο τους ταξιδιώτες όσο και τις αεροπορικές εταιρείες.

Η τρέχουσα κρίση εκτυλίχθηκε μετά από επίθεση της Χαμάς, που οδήγησε σε εκτεταμένες αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις. Ο απολογισμός ήταν μεγάλος, με τα θύματα των Παλαιστινίων να ξεπερνούν τις 10.000, μεταξύ των οποίων μεγάλος αριθμός γυναικών και παιδιών, και σχεδόν 1.600 Ισραηλινοί, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Συνιστάται στους ταξιδιώτες να ενημερώνονται για την κατάσταση των πτήσεων και να λαμβάνουν υπόψη τη σοβαρότητα της κατάστασης όταν σχεδιάζουν ταξίδια από ή προς το Ισραήλ σε αυτές τις τεταμένες περιόδους.