xalkidikiΣειρά οκτώ πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε ολόκληρο το μήνα Ιούνιο στο Δήμο Αριστοτέλη, στο πλαίσιο διεξαγωγής και αναβίωσης «Των Αριστοτελείων», του σημαντικότερου πολιτιστικού θεσμού της ελληνικής ιστορίας.

Αθλητικοί αγώνες οργανωμένοι σε θεματικά πάρκα και προστατευόμενους από την ευρωπαϊκή συνθήκη Natura 2000 χώρους, παραδοσιακά χορευτικά ανταμώματα σε μακεδονίτικες γειτονιές, συναυλίες μουσικών σχολών, αναβιώσεις πατροπαράδοτων εθίμων και λαϊκές γιορτές, οργανώθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδείξουν για μία ακόμη φορά τις μοναδικότητες της περιοχής αλλά και την ιστορική / περιβαλλοντική τους σπουδαιότητα.

«Διοργανώνουμε μετά από χιλιάδες χρόνια «Τα Αριστοτέλεια», αναφέρει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, κ. Χρήστος Πάχτας, «προκειμένου να τιμήσουμε την ιστορία μας και τον τόπο που γέννησε το μεγαλύτερο Έλληνα φιλόσοφο, τον Αριστοτέλη. Πρόκειται για την αυθεντική γιορτή της νέας εποχής, η πολιτιστική διάσταση της οποίας είναι συνυφασμένη με την ιστορική και φυσική ταυτότητα του μοναδικού αυτού τόπου : του Δήμου Αριστοτέλη».

«Τα Αριστοτέλεια» συνεχίζουν το ταξίδι τους στο πολιτιστικό καλοκαιρινό καλεντάρι, παρουσιάζοντας τον επόμενο μήνα ένα πλούσιο μουσικό και αθλητικό πρόγραμμα δώδεκα κορυφαίων εκδηλώσεων, που θα μετατρέψει σε γιορτή τις καλοκαιρινές βραδιές χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών.